توضیحات
خورش مرغ یکی از معروف ترین غذاهای ایرانیان است که در در اکثر مجالس معمولا سرو می شود.این خورشت یکی از غذاهای سنتی استان آذربایجان شرقی یا همان تبریز است.این غذا به مدل های مختلف تهیه می شود در برخی از نقاط ایران فقط مرغ را طعم دار کرده و اجازه می دهند سرخ شود و سپس با ریختن آب و رب آن را مغز پخت می کنند و روی برنج را با زرشک تزیین می کنند که این هم نوعی خورش مرغ است که در عامیانه به آن زرشک پلو با مرغ گفته می شود اما ما در اینجا می خواهیم شما را با نوع دیگری از خورشت مرغ آشنا کنیم که کاملا متفاوت از زرشک پلو معروف است.همان طور که می دانید تقریبا مرغ را می توان در هر غذایی استفاده کرد و جایگزین مناسبی به جای گوشت گوسفند و گوساله است.در حال حاضر بیشتر توصیه می شود که بیشتر از گوشت سفید به جای گوشت قرمز استفاده شود.مرغ منبع خیلی خوب پروتئین است و ۱۲۰ گرم آن حدود ۷۰ درصد نیاز پروتئین بدن را برآورده می سازد.گوشت مرغ در مقایسه با گوشت گاو، چربی اشباع کمتری دارد. با این حال پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت، باید پوست آن را کاملا جدا کرد.پروتئین برای پیشگیری از کاهش تراکم استخوان در سالمندان حائز اهمیت است. البته دقت داشته باشید که دریافت رژیم های پُرپروتئین نیز پوکی استخوان را تشدید می کند. بنابراین باید در حد متعادل غذاهای پروتئینی خورد. مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین B3 (نیاسین)است که یک ویتامین ضد سرطان می باشد. DNA به ویتامین B3 نیاز دارد و کمبود نیاسین به اندازه ی کمبود سایر ویتامینهای گروه B در ارتباط مستقیم با بیماری های ژنتیکی می باشد.مصرف ۱۲۰ گرم گوشت مرغ حدود ۷۲ درصد نیاز بدن به این ویتامین را برآورده می سازد.همان طور که گفته شد با مرغ غذاهای متنوعی می توان تهیه کرد از جمله سالاد الویه ،ساندویچ مرغ، کوکو مرغ و سالاد مرغ و نودل که تنها بخشی از غذاهای پیشنهادی گروه خوردنی ها می باشد.