منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست
خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست
خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست
خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست
  • خورش ماست

توضیحات

خورش ماست یکی از خوشمزه ترین پیش غذاهایی ست که در اصفهان تهیه می شود.این خورش یکی از خوشمزه ترین پیش غذاهاییست که در ایران وجود دارد و تقریبا فقط در شهر زادگاهش یعنی اصفهان آن را می بینید .به دلیل طرز تهیه خاصی که دارد معمولا کمتر کسی آن را در خانه تهیه می کند. شاید برایتان جالب باشد که در این خورش از گوشت استفاده می شود و معمولا سرد آن را سرو می کنند.این غذا را می توان به صورت دسر هم مورد استفاده قرار داد.این غذا یک نوع هندی هم نیز دارد که در آن از فلفل استفاده می شود و گلاب و شکر در آن جایی ندارد بلکه برای تهیه آن از ادویه های خود هندی استفاده می کنند.این غذا در قدیم در دستگاه درباری به عنوان یک غذای اصلی مورد استفاده قرار می گرفته است اما امروزه از آن به عنوان دسر و در کنار غذاهای دیگر استفاده می کنند.یکی از مهمترین مواد مورد استفاده در این غذا ماست است.ماست انسان را از امراضی همانند اگزما و کهیر حفظ می کند و به علت داشتن فسفر تقویت کننده حافظه است.ماست به علت داشتن ویتامین D ، استخوانها را محکم می کند .برای کاهش وزن باید مصرف ماست در رژیم غذایی گنجانده شود. زیرا ماست توانایی بدن را برای سوزاندن چربی ها تقویت کرده و حفظ عضلات در وضعیت مناسب را تسهیل می کنند. ماست می تواند عفونتهای مخمری را کاهش دهد . تحقیقات نشان می دهد که خوردن یک لیوان ماست در روز ، تعداد توده های مخمری در زنان را کاهش می دهد.ماست بهترین دارو برای معده است، زیرا علاوه بر اثرات درمانی که در یبوستهای مزمن و اسهال دارد باکتری های مفیدی در معده تولید می کند که برای سلامت بسیار مفید است.کلسیم موجود در ماست برای سالخوردگان بی اندازه مفید است و این اشخاص که همیشه از عفونتهای روده ای خود می نالند اگر بطور مرتب ماست بخورند گاز و عفونت روده آنها به کلی برطرف خواهدشد. از انواع دیگر خورش های خاص می توان به خورش سیب ،خورش ماهی و خورش تخم مرغ اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا گوشت گردن را با پیاز ، زردچوبه ، نمک و آب می پزیم.
  • گام 2سپس استخوان ها را جدا کرده گوشت را با گوشت کوب درون یک ظرف گود خوب می کوبیم تا سفید ویکدست شود(این بخش بسیار مهم است ).
  • گام 3سپس زرده تخم مرغ ، ماست چکیده و شکر را خوب مخلوط کرده روی حرارت می گذاریم و آنها را خوب هم میزنیم تا جوش آید.
  • گام 4زمانی که مایه ما جوش آمد ، گوشت گردن کوبیده شده را در تایه ریخته ومخلوط ماست ، زرده تخم مرغ و شکر را به /ان اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.
  • گام 5اگر تمامی مراحل را به خوبی انجام داده باشید در این مرحله غذا به خوبی کش می آید.
  • گام 6سپس زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه می کنیم.
  • گام 7در آخر غذا را با زرشک ، خلال بادام و پسته تزئین می کنیم.بهتر است خورش را 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید(برای جا افتادن خورش) و سپس مصرف نمایید.

مواد لازم:

  • گوشت گردن : 150 گرم
  • ماست چکیده : 4 لیوان
  • زرده تخم مرغ : 2 عدد
  • پیاز : 1عدد
  • شکر : 1 پیمانه
  • زعفران : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • گلاب : در صورت تمایل
  • خلال پسته ، بادام و زرشک : برای تزیین

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir