پیچاق قیمه

خورش , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه
  • پیچاق قیمه

توضیحات

پیچاق قیمه یکی از خورش های خوشمزه استان اردبیل است .این خورشت از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به خورشت قیمه و خورش خلال کرمانشاه دارد با این تفاوت که در این خورش از خلال بادام و تخم مرغ استفاده می شود.در این خورش از رب گوجه استفاده نمی شود و رنگ حاصله این غذا از طریق زردچوبه و زعفران است.بادام یکی از مهمترین مواد در این غذا محسوب می شود در خت این گیاه بومی نواحی خاورمیانه و جنوب آسیاست.در حال حاضر بزرگترین تولید کنندگان بادام در دنیا اسپانیا و امریکا می باشند.بادام دو نوع دارد شیرین و تلخ که هر کدام خاصیت های خودشان دارند.بادام تلخ باید به منظور از بین رفتن مواد شیمیایی سمی موجود در آن حرارت داده شود یا پاستوریزه شود. بادام سرشار از پروتئین، ویتامین E، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و آهن است که برای بدن مفید می‌باشد.بادام شیرین از نظر طب قدیم کمی گرم و تر است.بادام،‌ جزو مغزها بوده، سرشار از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است. بادام خام، حاوی حجم بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که نقش به سزایی در کاهش چربی بد و افزایش چربی خوب خون دارند.خوردن بادام به خاطر دارا بودن انواع ویتامین‌ها، پروتئین، کلسیم، منیزیم و آهن فراوان، باعث نیروبخشی و افزایش انرژی می‌شود، به همین دلیل برای همه اقشار مردم به ویژه کودکان و زنان باردار بسیار مفید است و در رژیم غذایی انها توصیه می‌شود.از خواص بادام پایین آورنده کلسترول بد خون و کاهش ابتلا به بیماری های قلبی است. تحقیقات نشان داده ، افرادی که ۵ بار در هفته از انواع مغزها می‌خورند،۵۰ درصد احتمال خطر برای بیماری‌های قلبی را از خود دور می کنند.ویتامین E موجود در پوست بادام، یکی از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها بوده، بنابراین مصرف بادام باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان، فراموشی، آلزایمر و آب مروارید می‌شود.از دیگر خواص بادام جلوگیری از تخریب سلول ها و DNA بوده، بادام بر سلامت پروستات موثر است.مصرف بادام از گرفتگی عضلانی و ضعیف شدن ماهیچه‌ها جلوگیری می‌کند.خورش ناردون و خورش پسته انواع دیگری از خورش های خاص و خوشمزه هستند.

مراحل:

  • گام 1گوشت ها را باید مثل قیمه به قطعات کوچک و شاید هم کوچک تر خرد کرد.
  • گام 2</p> ابتدا پیاز را خلال کرده و با کمی روغن تفت می دهیم وقتی پیاز رنگ گرفت گوشت را به آن اضافه می کنیم.
  • گام 3</p> بعد از اینکه گوشت ها کمی سرخ شدند نیمی از ادویه را اضافه می کنیم وکمی تفت می دهیم و حدود 2 تا 3 لیوان آب به آن اضافه می کنیم.
  • گام 4بادام ها را با 1 استکان آب در یک قابلمه کوچک روی حرارت می گذاریم تا کمی نرم شوند. در انتهای پخت بادامها کمی کره به آن اضافه می کنیم. در این مرحله می توان کمی زعفران هم به بادام اضافه کرد تا رنگ بگیرد.
  • گام 5گوشت پخته شده را همراه با بادام در یک ماهی تابه می ریزیم تا کمی بجوشد و آب اضافه آن تبخیر شود.
  • گام 6نمک ، فلفل و ادویه ها را به اندازه اضافه می کنیم در صورت تمیایل می توانید کمی آبغوره هم به غذا اضافه کنید.
  • گام 7زمانیکه میزان آب خورشت به اندازه دلخواه رسید تخم مرغ ها را دانه دانه روی خورشت می شکنیم.
  • گام 8در انتها با زعفران و پیاز داغ ، غذا را تزئین می کنیم.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی : 300 گرم
  • پیاز متوسط : 2 عدد
  • تخم مرغ : 4 عدد
  • خلال بادام : نصف استکان
  • ادویه خورشتی : به مقدار لازم
  • زعفران : به مقدر لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir