یرکوکی خوروشی(خورش هویج)

خورش , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)
  • یرکوکی خوروشی(خورش هویج)

توضیحات

یرکوکی خوروشی(خورش هویج) یکی از خورش های سنتی استان تبریز است این خورش همان طور که از اسمش پیداست است با هویج تهیه می شود.در رسپی اصلی این غذا اشاره شده است که حتما با گوشت تهیه شود اما شما می توانید در این غذا از مرغ هم استفاده کنید.شاید تصور کنید به دلیل وجود هویج این غذا دارای طعمی شیرین است اما چون از آلو در این غذا استفاده می شود دارای طعمی ملس می باشد .اگر کسی تمایل دارد که این غذا شیرین باشد میتواند پس از ریختن آلو کمی آن را تست کند و در صورت نیاز از مقداری شکر استفاده کند.در نوع اصیل این خورشت معمولا از زردک که نوعی هویج است استفاده می شود ولی امروزه به دلیل کمبود این صیفی جات هویج نقش پررنگ تری پیدا کرده است.هویج یک سبزی ریشه دار است که هم می توان به صورت خام و هم پخته آن را به مصرف رساند.و در انواع سالاد و خورشت ها مصرف می شود.این سبزی مربوط به آسیای مرکزی است و احتمال زیاد منبع اصلی آن ایران و افغانستان بوده است..بتاکاروتن، دوپاری از ویتامین آ، در هویج به فراوانی یافت می‌شود و رنگ نارنجی خاص این سبزی نیز به همین خاطر است. به‌علاوه هویج منبعی غنی از فیبر خوراکی، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی به‌شمار می‌رود.هویج سرشار از بتاکاروتن می باشد که در کبد به ویتامین A تبدیل می شود. این ویتامین در رتینا یا شبکیه به ردوپسین – رنگدانه ارغوانی رنگ مورد نیاز در دید شب – تبدیل می شود.مصرف هویج خطر ابتلا به سرطان ریه، سینه و کولون (روده بزرگ) را کاهش می دهد.مقدار بالای بتاکاروتن موجود در هویج در برابر تخریب سلولی ناشی از متابولیسم طبیعی بدن مانند یک آنتی اکسیدان عمل می کند و روند پیری سلول ها را آهسته تر می کند.ویتامین A موجود در هویج از بروز پیری زودرس، آکنه، خشکی پوست، لکه و از بین رفتن یکنواختی رنگ پوست پیشگیری می کند.
در ادامه توجه شما را به طرز تهیه ته چین هویج، شش انداز و سالاد کلم جلب می کنیم.

مراحل:

  • گام 1ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده در مقداری روغن تفت می دهیم .
  • گام 2سپس فلفل ، ادویه و زردچوبه را به آن می افزاییم. کمی که تفت دادیم، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه میکنیم و باز هم تفت می دهیم.
  • گام 3گوشت ماهیچه را همراه با یک لیتر آب به آن اضافه می کنیم .شعله را کم میکنیم و صبر می کنیم تا گوشت نیم پز شود
  • گام 4 </span></p> در این مرحله آلوها را که از قبل خیس خورده اند ، در ظرف میریزیم تا بپزند.
  • گام 5در این فاصله هویج  را به صورت کبریتی بسیار نازک خرد و یا با استفاده از رنده مخصوص خلال می کنیم .سپس آن را با مقداری نمک و روغن روی حرارت قرار می دهیم و در ظرف را می بندیم تا هویج کاملا بپزد.
  • گام 6زعفران دم کرده را به هویج می افزاییم.سپس هویج را در خورشت ریخته صبر میکنیم تا شروع به قل زدن بکند .
  • گام 7در آخر ، آب لیمو ترش را نیز اضافه می کنیم.
  • گام 8هنگام مصرف خورشت را در ظرف می ریزیم و با چند عدد گوجه فرنگی سرخ شده آن را تزئین می کنیم.

مواد لازم:

  • هویج : 500 گرم
  • گوشت ماهیچه :500 گرم
  • آلوی خورشتی : 200 گرم
  • پیاز متوسط : یک عدد
  • روغن : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • ادویه : به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی : به میزان لازم
  • زعفران دم کرده : یک قاشق غذا خوری
  • گوجه فرنگی متوسط : 3 تا 4 عدد

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir