منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
گمج کباب
  • گمج کباب

توضیحات

گمج کباب، یکی از انواع خورش های معروف و خوشمزه گیلان می باشد. اسم این غذا، الهام گرفته از یک نوع دیگ گِلی محلی بوده که به زبان گیلکی به نام گمج معروف می ‌باشد. از این رو اهالی گیلان در زمان طبخ این خورش، در این ظرف آماده می کنند و به همین نام معروف شده است. البته یک تفاوت دیگر نیز برای استفاده از سبزی های محلی خاص گیلان، یعنی سبزی محلی چوچاق برای این خورش می باشد که طعم و عطر آن را لذیذ و متفاوت خواهد کرد.

احتمالاً با شنیدن نام گمج کباب، یک نوع غذای کبابی را در نظر گرفته باشید که البته این نوع خورش بسیار متفاوت خواهد بود. این غذا با گوشت قرمز، پودر گردو و سایر مواد تهیه و طبخ می ‌شود که البته می توانید از گوشت سفید و بوقلمون نیز استفاده کنید. سرو این غذا به همراه پلو زعفرانی بسیار لذیذ خواهد بود و مقدار مواد اولیه برای طبخ برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است که می توانید این مقدار را کم و یا زیاد کنید.

از دیگر انواع خورش های محلی و خوشمزه می توان به پامادور خورش، خورش بادمجان گوده، سیرواویج، خورش غورابه، خورش پرتقال با مرغ، خورش چغرتمه، خورش ناز خاتون و… اشاره کرد.

 

مراحل:

  • گام 1پیاز را پوست کرده و نگینی خرد کنید.
  • گام 2در یک قابلمه کمی روغن ریخته و پیازها را سرخ کنید.
  • گام 3سپس گوشت خرد شده را به قابلمه اضافه و کمی تفت دهید.
  • گام 4پودر گردو، سبزی های خرد شده و رب گوجه فرنگی را اضافه و مواد را مخلوط کنید.
  • گام 5سپس آب انار، رب انار و ادویه ها را اضافه کنید.
  • گام 6در آخر نیز آب را به مواد قابلمه اضافه و حرارت را کم کنید تا مواد به آرامی پخته شود.  

مواد لازم:

  • گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم
  • پودر گردو: ۵۰ گرم
  • سبزی (جعفری، تره و گشنیز): نصف لیوان
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب: نصف لیوان
  • آب انار ترش: نصف لیوان
  • رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir