منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
چکدرمه
  • چکدرمه

توضیحات

چکدرمه و یا چکیدرمه، یکی از انواع غذاهای استان گلستان و بندر ترکمن می باشد. این غذا قدمتی بیش از هزار سال دارد و جزو غذاهای محلی و بومی لذیذ و خوشمزه است که البته طرفداران بسیاری نیز دارد. اصلی ترین مواد این غذای محلی، برنج و گوشت گوسفندی بوده که به همراه ادویه های گوناگون طعم و عطر لذیذی را خواهد داشت.

چکدرمه شباهت زیادی به استامبولی معمول، اما با تفاوت هایی جزئی دارد. این غذای خوشمزه و لذیذ را می توانید به راحتی و سریع برای وعده ناهار طبخ و سرو نمایید. همچنین برای مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی نیز یک غذای متفاوت و اصیل بوده که می توانید سرو کنید.

از دیگر انواع غذاهای خوشمزه و محلی می توان به خورش ساک، ماش پلو، مچبوس مرغ، سیرواویج، پلو مخلوط به و هویج، چلو دیزی و… اشاره کرد.

 

مراحل:

  • گام 1ابتدا برنج را خیس کنید و کنار بگذارید.
  • گام 2قابلمه مناسبی را انتخاب کنید چون قرار است برنج بعدا در همان پخته شود.
  • گام 3قابلمه را روی حرارت گذاشته و مقداری روغن داخل آن بریزید.
  • گام 4سپس پیازهای اسلایس شده را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید پیازها سبک و کمی طلایی شوند.
  • گام 5در این مرحله گوشت را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
  • گام 6حال رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید تا خامی رب گوجه گرفته شود.
  • گام 7سپس ادویه های گفته شده را به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • گام 8در این مرحله آب را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت به خوبی بپزد.
  • گام 9آب گوشت نباید تمام شود چون آب آن را برای برنج لازم داریم، پس به مقدار مناسب آب بریزید.
  • گام 10پس از آن که گوشت کامل پخت، آن را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.
  • گام 11در این مرحله برنج از قبل خیس خورده را به آب گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوشت بخار شود.
  • گام 12پس از آن که آب برنج تمام شد می توانید گوشت را روی برنج قرار دهید و برنج را دم بگذارید.
  • گام 13پس از ۴۵ دقیقه غذای شما آماده است.

مواد لازم:

  • برنج: ۲.۵ پیمانه
  • گوشت گوسفندی ترجیحا گردن: ۵۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری
  • پیاز متوسط اسلایس شده: ۱ عدد
  • آب: ۴ پیمانه (حدود یک لیتر)
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • ادویه پلویی: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir