توضیحات
قلیه میگو از غذاهای محلی خوشمزه و پرطرفدار جنوب کشورمان، بوشهر میباشد. این خورشت دریایی، جزو غذاهای اصیل و سنتی مردم جنوبی است که در مناسبتها و مهمانیهای مختلف سرو میشود. البته قلیه میگو مشابه خورش قلیه ماهی است و تفاوت آن در ماهی و میگو میباشد. قلیه میگو در شهرهای بوشهر، آبادان و بندرعباس بسیار معروف میباشد.
این خورش لذیذ دریایی، فواید و خواص بسیاری برای سلامتی نیز دارد. بهگونهای که میگو سرشار از امگا ۳ و آهن بوده و برای کنترل فشار خون و رفع کمخونی افراد بسیار مفید است. همچنین این غذا کالری کمی داشته و رژیم غذایی شما را حفظ میکند. از دیگر خواص آن میتوان به تأثیر مثبت بر عملکرد مغز، تقویت سیستم ایمنی بدن، هضم راحت و بهبود اختلالات تیروئید اشاره کرد.
معمولاً توصیه میشود که خانمهای باردار، مصرف میگو را در این زمان فراموش نکنند. چرا که وجود پروتئین در میگو باعث رشد و تکامل جنین میشود و برای مادر و فرزند بسیار مفید است. البته در کنار تمام فواید و خواصی که میگو دارد، مصرف زیاد آن میتواند باعث ایجاد آلرژی در بدن، تهوع و افزایش کلسترول خون شود. بنابراین در مصرف این خوراکی مغذی و خوشطعم مراقب باشید و بیشازحد مصرف نکنید.
روشهای بسیاری برای طبخ میگو وجود دارد، اما نکته مهم جهت حفظ خواص میگو، صرف زمان کم برای پخت آن میباشد. البته برای رفع بوی میگو راهای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از سیر است. یک راه دیگر خواباندن میگو در پیازهای حلقه شده است. بهطورکلی استفاده از ادویهها و سبزیهای مخصوص جنوب باعث خوشطعم شدن بیشتر این غذا شده است.
از انواع دیگر قلیه ها میتوان به قلیه ماهی، خورش قلیه ترش، قلیه، قلیه دزفولی اشاره کرد.