خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی

خورش , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی
  • خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی
  • خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی
خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی
  • خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی
  • خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی

توضیحات

خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی یکی دیگر از غذاهای محلی استان فارس است.این خورشت از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به خورشت قرمه سبزی دارد اما مواد تشکیل دهنده این دو غذا کاملا متفاوت است.
اسفناج سرشار از لوتئین و گزانتین است که این کاروتنوئیدها، از بین برنده مولکول‌های بی ثباتی به نام رادیکال‌های آزاد در بدن هستند قبل از اینکه رادیکال‌های آزاد بتوانند به بدن آسیب برسانند. کاروتنوئیدها در اسفناج و سایر سبزی هایی که دارای برگ سبز پر رنگ هستند، وجود دارند، برخی مطالعات نشان داده‌اند که که آن‌ها می‌توانند با سرطان دهان، معده و مری مقابله کنند.
بر خلاف تصور عامه مردم که اسفناج را یک گیاه با میزان آهن زیاد می‌دانند، این سبزی فقط دارای ۲/۷۱ میلی گرم آهن در ۱۰۰ گرم اسفناج خام است.به رغم باور همگان، اسفناج منبع فوق‌العاده خوب آهن نیست، زیرا میزان اسید اکسالات آن، بدن را از جذب مواد معدنی باز می‌دارد.اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود ۲۰ درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می‌تواند مانع از پرخوری شود. ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگ‌ها و فشار خون بالاست. این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامین‌های مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست. بدن را قلیایی می کند و اسیدیته ی خون را کاهش می دهد.خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است. ورم روده ی کوچک را رفع می کند و برای ورم ریه مفید است. ملین است و یبوست را برطرف می کند.برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است. اسفناج به دلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1پیاز خرد کرده را در روغن تفت می دهم و پس از سبک شدن پیاز مقدار زردچوبه به آن اضافه می کنیم.
  • گام 2گوشت را به قطعات ریز خرد کرده در پیاز تفت می دهیم.
  • گام 3زمانیکه گوشت تغییر رنگ داد به آن مقداری آب اضافه می کنیم تا با شعله ملایم بپزد.
  • گام 4لوبیا را جداگانه با کمی زردچوبه آب پز می کنیم.
  • گام 5اسفناج را نیز پس از خرد کردن بخارپز کرده با یک قاشق غذاخوری شنبلیله در پیاز تفت می دهیم .
  • گام 6اکنون همه مواد را باهم مخلوط کرده روی شعله ملایم می گذاریم تا کاملا جا بیفتد.

مواد لازم:

  • گوشت : 200 گرم
  • اسفناج خام : 400 گرم
  • لوبیا چشم بلبلی : ⅕ پیمانه
  • پیاز خرد شده : نصف لیوان
  • شنبلیله : 1 قاشق غذا خوری
  • روغن : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir