منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
خورش زرشک
  • خورش زرشک
  • خورش زرشک
  • خورش زرشک
خورش زرشک
  • خورش زرشک
  • خورش زرشک
  • خورش زرشک
خورش زرشک
  • خورش زرشک
  • خورش زرشک
  • خورش زرشک

توضیحات

خورش ها یکی از اصلی ترین وعده های غذایی ما محسوب می شوند که بیشتر مواقع به همراه پلوهای ساده و گاهی نیز به همراه نان  مصرف می شوند. یکی از این خورش های خوش مزه و خوش طعم ، خورش زرشک می باشد. این خورش یک غذای محلی مربوط به اقوام کرد است. به دلیل طعم عالی و دستور راحت و مناسب آن تهیه این خورش در شهرهای دیگر نیز رایج شده و طرفداران خاص خود را پیدا کرده است. زرشک اصلی ترین ماده غذایی خورش زرشک است که به طعم ترش و ملس شهرت پیدا کرده است. زرشک با طعم بی نظیری که دارد غذاها را بسیار خوش طعم می کند و عطری عالی به غذاها می بخشد. به دلیل خواص بی نظیر زرشک، این ماده غذایی در بازارها بسیار ارزشمند است. زرشک را در انواع خورش ها و پلوها می توان به صورت پخته استفاده کرد. همچنین ناگفته نماند که آب زرشک به عنوان یک نوشیدنی خوش طعم و ترش نیز توسط بسیاری از افراد تهیه و میل می شود. زرشک جدای از ارزش غذایی دارای خواص درمانی نیز می باشد و در درمان بسیاری از امراض به کار می رود. از جمله این که زرشک عفونت های دستگاه گوارش را کاهش می دهد، سوء هاضمه را درمان می کند، فشار خون را کنترل می کند و در کاهش سریع وزن بسیار موثر است. زرشک را به دلیل همین خاصیت لاغرکنندگی افراد به میزان فراوانی در غذاها استفاده می کنند. خورش زرشک فاقد هرگونه چربی مضر است و به همین دلیل با انواع غذاهای چرب مصرف می شود تا ضرر غذاها را خنثی کند. از نمونه خورش های مشابه که فوق العاده ارزشمند هستند و هضمی آسان دارند می توان به خورش آلو، خورش ناردون ، خورش به و خورش برگه زردآلو … اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا پیازها را به قطعات کوچک خرد کنید.
  • گام 2سپس آن را با مقداری روغن در تابه ای ریخته و تفت دهید تا کاملا به رنگ طلایی دربیایند.
  • گام 3بعد از سرخ شدن پیازها زردچوبه را اضافه کنید و همراه پیاز تفت دهید.
  • گام 4سپس گوشت را نیز به آن اضافه کرده و تفت دهید تا کاملا سرخ شوند.
  • گام 5لپه ها را که از چند ساعت قبل خیس کرده اید را به گوشت و پیاز اضافه کنید و آنها را به خوبی هم بزنید.
  • گام 6بعد از تفت داده شدن کامل مواد مخلوط شده زعفران را نیز به مواد اضافه کنید.
  • گام 7سپس استاک گوشت و یا ( کپسول عصاره گوشت) را به همراه مقداری آب جوش به مواد اضافه کنید و چند دقیقه ای حرارت را افزایش دهید.
  • گام 8حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید تا خورشت به آرامی بپزد.
  • گام 9بعد از پخت کامل خورش ادویه های مورد نیاز را به آن اضافه کنید.
  • گام 10در ظرفی دیگر زرشک های شسته و خیس شده از قبل را به روغن اضافه کرده ، تفت دهید و بعد شکر و پودر زنجبیل را نیز به آن اضافه کنید.
  • گام 11بعد از پخت و نرم شدن زرشک ها، آن را به خورش اضافه کنید و کامل هم بزنید.
  • گام 12شعله را خاموش کرده و بعد از سرد شدن خورش آن را سرو کنید.

مواد لازم:

  • زرشک: 2 پیمانه
  • مغز ران گوسفند یا گوساله: 400 گرم
  • لپه: 2 پیمانه
  • پیاز خرد شده :2 عدد
  • استاک گوشت: 5 پیمانه
  • شکر: 1 قاشق سوپخوری
  • زعفران سائیده شده: نصف قاشق چای خوری
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل سیاه : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • زنجبیل: به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir