ترش واش خورش

خورش , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش
  • ترش واش خورش

توضیحات

ترش واش خورش یا خورش آبکی یکی از خوشمزه ترین خورشت های استان گیلان است. این غذا درون ظرفی به نام گمج پخته می شود. گمج ظرفی سفالی مخصوص گیلانی هاست که در آن انواع خورش مانند فسنجان، باقلاقاتق و غذاهای محبوب گیلانی ها در آن پخته می شود. غذا در گمج به راحتی و آرامی پخته می شود و طعم بی نظیری به غذا می دهد. این ظرف در زمان های قدیم بسیار پر کاربرد بوده است و امروزه نیز از این ظرف همچنان استفاده می کنند. نام این غذا از نام گیاهی که در آن ریخته می شود گرفته شده است. ترش واش یا شبدر ترشک یک گونه گیاهی است که از خانواده سرده شبدر ترشک گرفته شده است. این سبزی دارای طعم ترشی است. پاک کردن این سبزی سختی های خاص خورد را دارد ولی چون مردم خونگرم شمال بر این عقیده اند که این غذا خوشمزگی خاص خود را دارد پس سختی های آن را به جان می خرند. مواد اصلی این غذا مرغ، بادمجان و سبزی های مخصوص شمال است. در بادمجان مقدار قابل توجهی اسیدکلروژنیک یافت می‌شود که یک آنتی‌اکسیدان قوی برای از بین بردن رادیکال‌های آزاد به شمار می‌رود. این ترکیب سبب کاهش کلسترول بد خون می‌شود و در بدن نقش یک آنتی بیوتیک و آنتی‌ ویروس قوی را ایفا می‌کند. اگر می خواهید از خواص بادمجان بهره مند شوید بهتر است آن را به صورت بخارپز یا کبابی مصرف کنید و از خوردن بادمجان سرخ کرده بپرهیزید. یکی از خواص بادمجان کمک به کاهش فشار خون است. در میان املاح معدنی تشکیل‌دهنده بادمجان تقریبا هیچ نمکی پیدا نمی‌شود. در واقع در هر فنجان بادمجان پخته شده فقط یک میلی‌گرم نمک وجود دارد که مقدار بسیار ناچیزی است. افزایش نمک در رژیم غذایی سبب بالارفتن فشار خون و بروز مشکلات قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی می‌شود. از جمله غذاهای دیگر استان گیلان می توان به انار آویج خورش، ترش تره، بادمجان شکم پر و انار دانه مسما اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا باید بادمجان‌ها را پوست گرفته، حدود 30 دقیقه در آب نمک خیس کنید یا روی آن‌ها نمک بپاشید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.
  • گام 2بعد از نیم ساعت، بادمجان‌ها را می شوییم و بعد از خشک‌کردن، سرخ می کنیم.
  • گام 3سینه مرغ را داخل تابه ریخته و با فلفل و زردچوبه تفت می دهیم.
  • گام 4سیرها را رنده یا له می کنیم و داخل تابه‌ای ریخته و جداگانه تفت می دهیم.
  • گام 5سبزی‌ها را ساطوری کرده و به سیر داخل تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم.
  • گام 6پس از چند دقیقه، سینه مرغ مزه‌دارشده را به سبزی‌ها اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.
  • گام 7رب آلوچه را با کمی آب رقیق کرده و روی مواد می ریزیم.
  • گام 8حالا 2-3 لیوان آب روی این مواد بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید و خورش جا بیفتد.
  • گام 9بعد از حدود نیم ساعت، بادمجان‌های سرخ‌شده و آبغوره یا آب نارنج را به آن‌ها اضافه می کنیم.
  • گام 10گوجه‌فرنگی‌ها را حلقه‌ حلقه برش زده و آن‌ها را در تابه‌ای جداگانه سرخ می کنیم.
  • گام 11وقتی خورش جا افتاد، آن را در ظرف مناسب ریخته و گوجه‌فرنگی‌های سرخ‌شده را روی آن قرار داده و خورش ترش واش را همراه با پلو ساده سرو می کنیم.

مواد لازم:

  • سبزی آبکی(ترش واش ، گشنیز ، نعناع ، تره ) : 500 گرم
  • سیر : یک بوته
  • مرغ : نیم کیلو
  • گوجه فرنگی متوسط : 2 عدد
  • بادمجان متوسط : 4 عدد
  • رب آلوچه : 2 قاشق غذاخوری
  • روغن : به مقدار لازم
  • آب نارنج یا آب غوره : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir