کباب ترش، یکی از دوست داشتنی ترین غذاهای استان گیلان است. این غذا طعمی خوشمزه و بی نظیر است و معمولا به همراه برنج زعفرانی و یا با نان سرو می شود. کباب ترش را می توان با کباب پز یا قابلمه هم تهیه کرد، بدین منظور باید شعله گاز را کم کنید و مخلوط ها را در روغن و آب بگذارید تا گوشت بپزد. این غذا از آن رو که با برنج مصرف می شود، انرژی بالایی دارد و بخش زیادی از انرژی روزانه را تامین می کند. کباب ترش همچنین به علت بالا بودن میزان پروتئین، آهن و روی در گوشت برای جوانان و نوجوانان وعده غذایی مناسبی است. کباب کردن گوشت روی زغال، سبب می گردد تا مقداری از چربی گوشت روی زغال و خاکستر بریزد و از این برخورد، ترکیبات سرطان زایی مانند هیدروکربن های آروماتیک و پلی سیکلیک به وجود می آیند که با دود حمل شده و به گوش اصابت می کند به خصوص که در ترکیب این کباب، گردو نیز به کار رفته است. برخی به جای رب انار از دو قاشق انار ترش ساییده شده و یا یک پیمانه آب انار ترش استفاده می کنند، همچنین کسانی که دوست ندارند گوشت کبابی شان سفت شود نمک را در انتها و وقتی که گوشت روی حرارت کمی خود را گرفت به آن اضافه کنند. معمولا در کنار کباب ترش زیتون پرورده، سیر ترشی، دوغ، اشپل ماهی به صورت شور، باقلا، ماست موسیر و کره محلی هم سرو میشود. این غذا گزینه مناسبی برای وعده ناهار می باشد. از دیگر غذاهای محلی استان گیلان می توان به فسنجان گیلانی، شش انداز، شامی رودباری اشاره کرد.