توضیحات
سیرواویج و یا سیروابیج، یکی از انواع خورش های محلی و معروف استان گیلان می باشد. معمولا غذاهای محلی مناطق شمال ایران که با ترکیب سبزیجات خوشمزه و معطر تهیه می شود، جزو غذاهای خوش طعم و خوشمزه بوده که طرفداران بسیاری نیز دارد. این غذای شمالی نیز که بسیار راحت و در زمان بسیار کمی آماده و طبخ می شود، از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار نیز می باشد.
یکی از اصلی ترین مواد در تهیه خورش سیرواویج، برگ سیر است که دارای خواص و فواید بسیار عالی برای بدن می باشد. از خواص این خوراکی می توان به بهینه سازی جریان خون، پیشگیری از حمله قلبی، جلوگیری از بالا رفتن فشار خون، کاهش قند خون، تقویت سیستم گوارش و سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. با طبخ این غذای ساده و خوشمزه گیلانی می توانید هم یک غذای عالی در منزل تدارک ببینید و هم از فواید و خواص آن بهره مند شوید.
از دیگر انواع خورش های محلی و خوشمزه می توان به خورش دوغ پای، مرجو خورش، خورش غورابه، خورش داوود پاشا، خورش آلبالو با گوشت قرمز، خورش لوبیا سبز و گوشت، خورش چغرتمه، خورش ترشی گورما و… اشاره کرد.