توضیحات
خورش سیب و آلبالو از غذاهای ستنی شهر دامغان استان سمنان می باشد.طعم ترش و شیرین و مطبوع این خورش با انواع خورشهای ترش و شیرینی که تا به امروز میل کرده اید بسیار متفاوت است.خورش سیب و آلبالو، جزو خورش های ملس و بسیار خوشمزهایست که در قدیم بیشتر درست میشد. با این حال خیلیها تا به حال مزه آن را نچشیدهاند. فراموش نکنید که حتماً هسته آلبالوها را بگیرید. این خورش را میتوانید با لپه یا بدون لپه درست کنید.
آلبالو طبیعتی سرد دارد؛ بنابراین خوردن آن به افراد گرممزاج توصیه میشود. بهطورکلی آلبالو، سرشار از ویتامینها و املاح معدنی گوناگونی به خصوص ویتامین C و مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس و روی است. آلبالو باعث کاهش فشار خون میشود، بنابراین مصرف آن برای افرادی که دارای فشارخون بالایی هستند مفید است؛ علاوه بر این، غلظت خون را کم می کند و برای رفع مشکل کمخونی توصیه میشود.آلبالو خاصیت صفرابری دارد و به دفع سنگ کلیه و کیسه صفرا کمک میکند. البته میگویند اگر آب یا مربای آلبالو با کمی رازیانه مخلوط شود، برای دفع سنگ مثانه و رفعسوزش مجاری ادرار مفید است.این میوه، نیروبخش بوده است و اثر ضدعفونیکننده بر رودهها دارد و در ضمن ورم معده را نیز کم میکند. سیب نقش مهمی در سلامت بدن دارد و مزیت آن این است که علاوه بر پیشگیری از بیماریها، باعث افزایش سلامتی نیز میشود.افرادی که از مشکلات دستگاه گوارشی رنج میبرند با خوردن سیب میتوانند عملکرد این دستگاه را در حد نرمال نگه دارند. مهمترین دلیل در تنظیم و تقویت دستگاه گوارش این است که سیب سرشار از فیبر است و این بدان معناست که حرکات رودهای را منظم میکند و دیر هضمی و یبوست را از بین میبرد. با تنظیم دستگاه گوارش از دل دردهای مزمن و شدید که به این دستگاه مرتبط است نیز کاسته میشود.خورش سیب و آلبالو تمام این خاصیت ها را یک جا به شما ارائه می دهد.