خورش دختر لوس گیلان

خورش , گیاهی , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
خورش دختر لوس گیلان
  • خورش دختر لوس گیلان
  • خورش دختر لوس گیلان
  • خورش دختر لوس گیلان
خورش دختر لوس گیلان
  • خورش دختر لوس گیلان
  • خورش دختر لوس گیلان
  • خورش دختر لوس گیلان
خورش دختر لوس گیلان
  • خورش دختر لوس گیلان
  • خورش دختر لوس گیلان
  • خورش دختر لوس گیلان

توضیحات

خورش دختر لوس گیلان یکی از غذاهای خوشمزه گیلانی است که اسم جالبی دارد.برخی از غذاهای گیلانی نامهای جالب و تامل برانگیزی دارند همچون نازخاتون ، میرزا قاسمی ، گل در چمن و … . اما جدا از این نام های جالب غذاهای گیلانی طعم بی نظیری دارند .همان طور که می دانید بادمجان و گوجه فرنگی دو عضو جدا نشدنی از غذاهای گیلانی به حساب می آیند و در اکثر غذاهای این استان دیده می شوند.خورش دختر لوس گیلان برخلاف نازخاتون و کال کباب سرد سرو نمی شود و جز غذاهای است که نیاز به پختن دارد و در واقع نوعی خورش می باشد و در آن هم از بادمجان استفاده می شود و هم از گوجه فرنگی.
گفتیم که یکی از موادی که در گیلان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد بادمجان است.بادنجان یا بادمجان، معرّب «پاتنگان» و «پاتمگان» فارسی است و در پارسی با نام کهپَرَک نیز خوانده می‌شود. بادنجان گیاهی خوراکی از تیرهٔ بادنجانیان است. به نظر می‌رسد که این گیاه بومی هندوستان بوده‌است. بادمجان باید تازه و کم تخم و جوان بوده و پوست براق داشته باشد و نوع طویل آن از نوع مدورش بهتر است. قبل از پختن باید پوست آنرا کنده و هر بادمجان را چهار قسمت کنند و یا ورقه ورقه نمایند و بر آن ها نمک بمالند و مدت چند ساعت در آب خنک گذارند تا آب قدری سیاه و تیز طعم گردد. از ویتامین های موجود در بادمجان می توان به ویتامین های گروهB ، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن اشاره کرد. علاوه بر ویتامین ها و املاح یاد شده، بادمجان دارای فیتونوترینت هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارند. فیتونوترینت های موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید و فلاوونوئیدها مانند ناسونین می باشند. بادمجان برای کاهش وزن نیزمفید است. این غذا برای افرادی که قصد دارند وزن خود را کم کنند مفید است چون ذخیره فیبر بالایی دارد و ضمن ایجاد احساس سیری، انرژی بدن را نیز تامین می کند. از انواع دیگر غذاهای گیلانی می توان به : شامی لپه ، واویشکا ، انار آویج خورش و شش انداز اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا بادمجانها را بعد از پوست کندن، مکعبی خرد کنید و نمک بزنید.
  • گام 2سپس داخل آبکش گذاشته تا آب سیاه آن خارج شود.
  • گام 3پیاز و سیر خرد شده رو با روغن زیتون تفت دهید و زرچوبه بزنید .
  • گام 4سپس بادمجانها را شسته و خشک کنید .
  • گام 5آنها را با پیاز تفت دهید.
  • گام 6بعد گوجه های خرد شده را ریخته و هم بزنید.
  • گام 7در نهایت سبزی خشک و نمک و فلفل زده و با آبغوره و کمی آب می گذاریم تا بپزد.
  • گام 8به غلظت مورد نظر که رسید خورش شما آماده است.

مواد لازم:

  • بادمجان: 5 تا متوسط
  • گوجه فرنگی: 2 تا متوسط
  • پیاز: 1 عدد
  • سیر: 3 حبه
  • سبزی (خلواش، چوچاق، گشنیز، نعناع خرد شده تازه یا خشک) : 3قاشق غذاخوری
  • آبغوره: نصف استکان
  • آب: نصف استکان
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل : به میزان لازم
  • زرچوبه : به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir