خورش ترش سماق

خورش , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
خورش ترش سماق
  • خورش ترش سماق
  • خورش ترش سماق
خورش ترش سماق
  • خورش ترش سماق
  • خورش ترش سماق

توضیحات

خورش ترش سماق یا ترشه سماق قاتق یکی از غذاهای مازندرانی است. مواد اولیه این خورش، سبزی خورشتی، لوبیا قرمز، غوره و سماق است. سبزی این خورش همانند قرمه سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج است. در دستور پخت اصلی این غذا از سبزی مخصوص مرغ ترش که نوعی سبزی شمالی است استفاده می شود. این غذا را می توانید به عنوان ناهار یا شام همراه با نان یا برنج نوش جان کنید.

سماق یکی از اصلی ترین مواد این غذاست. دقت کنید که بیش از ۵ قاشق سماق در دستور تهیه این غذا استفاده نکنید چون باعث تلخ مزه شدن غذا خواهد شد. برای خوشمزه تر شدن خورش ترش سماق حتما از غوره استفاده کنید. اگر غوره نداشتید از مقدار زیادی آبغوره استفاده کنید. از دانه انار خشک شده می توانید برای تزئین روی غذا استفاده کنید.
سماق نوعی میوه قرمز و قهوه ای است. از سماق خشک و له شده به عنوان ادویه در انواع غذاها استفاده می شود. سماق سرشار از ویتامین c است که باعث شادی و نشاط پوست صورت می شود. از جوشانده برگ، ریشه و ساقه سماق برای درمان لکه های پوستی استفاده کنید. شست و شوی مرتب موها با دمنوش برگ درخت سماق باعث سیاه شدن موی سر می شود. سماق غنی از آنتی اکسیدان است که به فرآیند سم زدایی کبد چرب کمک بسیاری می کند. سماق کلسترول خون را کاهش داده و از بیماری های قلب و عروق جلوگیری می کند.

به دلیل خاصیت هضم کننده این ماده، سماق را به عنوان چاشنی و ادویه بر روی اکثر غذاها همانند سبزیجات، کباب ها، سالاد، پودینگ ها، ماهی و… می توانید استفاده کنید. اگر از طبخ و امتحان کردن غذاهای شمالی به خصوص غذاهای شگفت انگیز و لذیذ مازندرانی لذت می برید حتما به دستور پخت های کوکو باقلا، آش چهل گیاه، خورش ناردون و… سری بزنید.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا نرم شوند.
  • گام 2سینه مرغ را همراه با ۳ قاشق سماق و نمک به مدت ۱۵ دقیقه سرخ کنید.
  • گام 3زمانی که مرغ ها تغییر رنگ دادند لوبیاها را همراه با ۴ لیوان آب به آن ها اضافه کنید.
  • گام 4شعله گاز را زیاد کنید تا خورش بجوش آید.
  • گام 5سپس شعله را کم کنید. ۲ ساعت به خورش فرصت بدهید تا پخته شود.
  • گام 6سبزی ها را خرد کرده و با روغن سرخ کنید.
  • گام 7یک قاشق سماق به آن بیفزایید.
  • گام 8سبزی و سماق را با هم مخلوط کرده سپس از روی گاز بردارید.
  • گام 9به قابلمه مرغ و لوبیا سر بزنید اگر لوبیاها پخته شده بودند سبزی‌ها را همراه یا آبغوره یا غوره و یک قاشق سماق به آن اضافه کرده و به آرامی با هم مخلوط کنید.
  • گام 10قابلمه را روی حرارت کم بگذارید و اجازه بدهید تا جا بیفتد.
  • گام 11پس از حدود 3 ساعت غذای شما آماده است.

مواد لازم:

  • سینه مرغ: 3 عدد
  • سبزی خورش: 500 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • لوبیا قرمز: یک فنجان
  • آبغوره: یک فنجان
  • سماق: 5 قاشق غذاخوری
  • غوره: یک فنجان
  • سیر: 5 حبه
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • دارچین : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir