توضیحات
مرغ شکم پر از غذاهای محلی استان کهکیلویه و بویر احمد است. این غذا انواع مختلفی دارد و در شهرهای شمالی نیز به گونه ای دیگر تهیه می شود. این غذا معمولا در مناسبت های خاص و مراسم های مهم تهیه می شود .مرغ شکم پر را در قدیم در داخل قابلمه و روی گاز و یا در کوره تهیه می کرده اند اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی می توان این خوراک خوشمزه را در فر و ماکروفر نیز تهیه کرد که البته بسیار راحت تر است. مرغ شکم پر به این معناست که مرغ کامل بوده و تکه تکه نمی شود فقط محتویات داخل شکم مرغ را خالی کرده و موادی به دلخواه که باعث تغییر طعم مرغ شود را به آن اضافه می کنند. در مواد داخلی این غذا از رب انار نیز استفاده می شود.رب انار که به عنوان چاشنی غذا و افزودنی استفاده میشود، از جوشاندن و غلیظ کردن آب انار به دست میآید .برای تهیه رب انار اگر دانههای انار تحت فشار بیش از حد قرار گیرند، آب انار تلخ میشود. در روش سنتی تولید رب انار در ایران، پس از آبگیری انار، آب آن را در ظرفهای مسی ریخته و ساعتها میجوشاندند تا به غلظت عسل برسد.مصرف رب انار میزان کلسترول خون را کاهش داده و موجبچربی سوزی و لاغری شکممی شود.فراوردههای تهیه شده از انار که که مهمترین آن رب انار است، به عمق بافتها نفوذ کرده و از تجمع چربیها جلوگیری می کند.در برخی از شهرها از انواع سبزی های محلی برای پر کردن شکم مرغ استفاده می شود اما در اینجا مواد داخل آن متفاوت است که در ادامه و در قسمت طرز تهیه توضیح می دهیم. غذاهای بسیاری می توان با مرغ تهیه کرد از جمله خورش ناردون مازندران، فیله مرغ فر پز فرانسه و خورش مرغ آذربایجان شرقی از آن دسته اند.