خوراک زبان

خوراک , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان
خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان
خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان
خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان
  • خوراک زبان

توضیحات

خوراک زبان از غذاهای سنتی استان آذربایجان شرقی به شمار می رود.این خوراک معمولا با استفاده از زبان گاو و یا گوساله تهیه می شود و بسیار خوش طعم است.خوراک زبان یکی از غذاهای گران قیمت است که معمولا در کنار غذای اصلی برای مهمانان سرو می شود.البته اگر تعداد مهمان ها زیاد باشد تهیه این غذا به صرفه نیست.این غذا سرشار از آهن است و برای کودکان و نوجوانان در حال رشد بسیار مفید می باشد.زبان گاو و گوسفند سرشار از ویتامین های گروه B مخصوصاً ویتامین B12 است و ۱۰۰ گرم زبان گوساله حدود ۱۳۰ کیلوکالری انرژی و ۱۰۰ گرم زبان گوسفند حدود ۲۶۰ کیلو کالری انرژی دارد.این غذا برای کسانی که از طرفدران گوشت هستند بسیار دلچسب و لذیذ است اما باید توجه داشت که زیاد خوردن این غذا نیز موجب به وجود آمدن بیماری چربی در بدن می شود.برای خوش بو کردن این غذا و از بین بردن بوی زخم زبان می توانید از برگ بو استفاده کنید.برگ بو از گیاهانی است که در منطقه مدیترانه رشد می کند و در آن منطقه برای عطر دار کردن اکثر غذاها استفاده می شود. ادویه گیاه برگ بو دارای مقدار زیادی مواد معدنی نظیر مس، پتاسیم، کلسیم و آهن می‌باشد که در سلامت فرد نقش حیاتی بر عهده دارند. میوه درخت برگ بو دارای اسانس روغنی فراری است همچنین در برگهای خشک برگ بو نیز از ۱ تا ۳ درصد اسانس روغنی فرار بسیار معطر وجود دارد که از طریق تقطیر می‌توان استخراج کرد. همچنین منبع غنی ویتامین A و C است.برگ‌های برگ بو معطر بوده و با له شدن بوی بیشتری از خود ساطع می‌کنند.طبع این گیاه خشک است و از برگ‌های این گیاه روغنی تهیه می‌شود که به آن حب الغار گفته می‌شود و در پزشکی کاربردهای فراوانی دارد.ویتامین A موجود در برگ بو به قدرت بینایی فرد کمک می‌کند و در پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه و دهان نقش دارد.از جمله خوراک های دیگر که با گوشت و به روش خاصی تهیه می شوند می توان به جگر شورباسی زنجان ، بریان ماهی سیستان و بلوچستان و بریانی اصفهان نیز نام برد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا زبان را با مقداری آب ، نمک ، پیاز و هویج می پزیم.(می توانید برگ بو را در این مرحله هم اضافه کنیدتا عطر و بوی این برگ به خورد گوشت برود).
  • گام 2پس از پختن وسرد شدن زبان پوستش را کنده حلقه حلقه می کنیم و آنها را به صورت یکجا داخل تابه قرار میدهیم.
  • گام 3برای تهیه سس حدود یک قاشق آرد را با روغن تفت می دهیم تا زمانی که کرم رنگ شود.
  • گام 4حدود یک لیوان آب مانده از زبان را به تدریج به آرد اضافه می کنیم و آن را هم می زنیم تا گلوله نشود.
  • گام 5سپس رب ، آب لیمو ، نمک و زعفران غلیظ و مقدار برگ بو را هم اضافه می کنیم.
  • گام 6پس از اینکه سس آماده شد آن را روی برش های زبان ریخته روی شعله ملایم قرار می دهیم تا به خورد زبان ها رفته غلیظ شود.

مواد لازم:

  • زبان گوساله : یک عدد
  • روغن : 50 گرم
  • آرد : 2 قاشق غذا خوری
  • آب زبان : یک لیوان
  • رب : به مقدار لازم
  • آب لیمو : به مقدار لازم
  • زعفران : به مقدار لازم
  • پیاز : به مقدار لازم
  • برگ بو : به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir