منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
بریان
  • بریان
  • بریان
  • بریان
  • بریان
بریان
  • بریان
  • بریان
  • بریان
  • بریان
بریان
  • بریان
  • بریان
  • بریان
  • بریان
بریان
  • بریان
  • بریان
  • بریان
  • بریان

توضیحات

بریان یا همان بریانی اصفهان یکی از معروف ترین غذاهای شهر اصفهان است که پیشنهاد می شود در سفر به این شهر حتما این غذای خوشمزه و مقوی را تست کنید.این غذا یکی از سنتی ترین غذاهای شهر اصفهان است.این غذا یک غذای پر چرب و مقوی است که معمولا توصیه می شود در وعده ناهار مصرف شود.مواد اصلی بریانی ، گوشت گوسفند و جگر سفید است.نانی که در کنار این غذا استفاده می شود بهتر است سنگک باشد.نام اصلی این غذا بریان و محلی که این غذا در آن پخته می شود بریانی نام دارد.بریان تنها غذاییست که مکان و محل طبخ آن جای خاصی است که پخت ما بقی غذاها در آنجا ممکن نیست.غذای بریان در اقصی نقاط ایران انواع مختلفی دارد از جمله بریان پلو، بریان غاز، بریان مرغ پروازی که دستور پخت این غذاها درکتاب های آشپزی قدیم ایرانی نیز یافت می شود.همچنین کشورهای دیگر نیز غذایی با عنوان بریان دارند که متفاوت از بریانی معروف اصفهان است مانند بریانی هندی، بریانی برمه‌ای، بریانی خانگی بنگلادشی، بریانی سریلانکایی، بریانی عراقی و بریانی سندی.که نوع طبخ هر کدام متفاوت است که در آینده به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت.برخی از رازهای خوشمزه گی بریانی به شرح زیر است.سرخ کردن بریانی در کفگیر مخصوص بریانی اصفهان، اصلی ترین نکته تهیه این غذاست.اضافه کردن ادویه های اصفهانی و چگونگی پخت گوشت با ظرف و اجاق ویژه، از مهم ترین نکات تهیه بریانی است که طعم آن را در مکان های مختلف متفاوت می کند و این همان لم دست آشپزان اصفهانی در پختن بریانی است.این غذای سنتی خوردنش با نان سنگک طرفداران زیادی دارد. به تازگی بعضی از بریانی فروشی ها برای تزیین بریانی خود از خلال بادام و پسته یا گردو هم استفاده می کنند.شش گوسفند و آبگوشت بریانی هم جزو مخلفاتی است که معمولا در کنار بریانی اصفهانی قرار دارد و کمک می کند که طعم واقعی بریانی را احساس کنید.ار انواع دیگر غذاهای اصفهان می توان به : خورش ماست ، حلیم بادمجان ، خورش گل کلم و کاله جوش اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا جگر سفید را پخته چرخ می کنیم وبا نمک وادویه تفت می دهیم.
  • گام 2سپس گوشت را با دو عدد پیاز خرد شده و ادویه می پزیم.
  • گام 3گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می کنیم.
  • گام 4نمک ، فلفل و زردچوبه را به میزان لازم به گوشت اضافه کرده با هم مخلوط می کنیم.
  • گام 5سپس در یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریانی اصفهانی کمی روغن می ریزیم(به طوری که کف آن چرب و داغ شود).
  • گام 6هر بریانی را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی کف ظرف پهن می کنیم و روی حرارت می گیریم.
  • گام 7کمی که داغ شد روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم که فقط نان کمی مرطوب شود.
  • گام 8سپس داچین را روی نان ریخته بریانی را روی نان برمی گردانیم و مقداری سبزی معطر (ریحان ، نعناع وترخون خشک و پودر شده ) وخلال پسته وبادام روی آن می ریزیم.
  • گام 9در پایان مقداری جگر پخته و تفت داده شده را نیز کنار بریانی روی نان می ریزیم.

مواد لازم:

  • جگر سفید : 300 گرم
  • گوشت گردن : 300 گرم
  • پیاز متوسط : 4 عدد
  • نمک : به میزان لازم
  • ادویه : به میزان لازم
  • سبزی معطر خشک و پودر شده : به میزان لازم
  • خلال پسته : به میزان لازم
  • بادام : به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir