منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو
  • دلمه کاهو

توضیحات

دلمه کاهو نوع دیگری از دلمه است که به راحتی تهیه می شود.امروزه با هر نوع سبزی که برگ های بزرگ داشته باشند و یا صیفی جاتی که بتوان داخل آن موادی قرار داد می توان دلمه درست کرد.در زمان های قدیم همه منتظر بودند تا تابستان شود و با استفاده از برگ مو یک دلمه خوشمزه تهیه کنند اما امروزه شما می توانید در هر ساعت و زمان که دلتان خواست به راحتی این غذای خوشمزه را تهیه کنید. موادی که معمولا داخل دلمه ریخته می شود متفاوت است ولی می توان گفت مواد اصلی آن برنج ، لپه و گوشت چرخ کرده است که می توان به این مواد چیزهای دیگری نیز اضافه کرد و یا برخی از آنها همچون گوشت را حذف کرد. دلمه کاهو یکی از دلمه های جدیدی است که به برنامه غذایی مردم جهان و ایران اضافه شده است و طرفداران زیادی پیدا کرده است.کاهو یکی از قدیمی ترین سبزیجات دنیا است که منشاء آن در هندوستان و آسیای مرکزی می باشد . کاهو طبق مدارکی که بدست آمده از شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می شده است و یک قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است. کاهو بیشتر در سالاد استفاده می‌شود، اگرچه می‌توان آن را در تعدادی از غذاها همچون سوپ‌ها، ساندویچ‌ها و غیره مشاهده کرد؛ هم چنین می‌توان آن را سرخ نمود. نوعی از آن را که کاهوی مارچوبه نام دارد و بخاطر ساقه‌اش پرورش می‌یابد، می‌توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد. کاهو منبع خوبی برای ویتامین آ و پتاسیم است .کاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و مرطوب است.کاهو بویژه نوعی از آن که دارای برگ های زرد است، غذایی زودهضم است و خواب آرامی را به دنبال دارد.کاهو دارای آهن فراوان است که برای خونسازی در بدن لازم است.لذا از مؤثرترین و طبیعی ترین درمان های کم خونی است. از انواع دیگر دلمه می توان به دلمه کلم برگ ، دلمه برگ مو ، دلمه بادمجان و کپه اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1قابلمه ای را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید.
  • گام 2سپس کمی نمک در آن بریزید و برگ های کاهو را که از ساقه اش جدا کرده اید داخل قابلمه قرار دهید تا به مدت یک دقیقه بپزند و نرم شوند.
  • گام 3برگ های کاهو را آبکش کنید و روی سطح صافی بگذارید تا آبِ آن ها کاملاً گرفته شود.
  • گام 4لپه را در قابلمه ای حاوی مقداری آب، روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیمپز شود.
  • گام 5در آخر کمی نمک به لپه اضافه کرده و آبکش کنید.
  • گام 6در تابه ای گود حاوی روغنِ داغ، گوشت چرخ کرده را تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شود.
  • گام 7در حین این کار، گوشت را با قاشق چوبی، از هم باز کنید.
  • گام 8سپس رب گوجه فرنگی (تفت داده شده)، لپه، پیازداغ و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه دیگر تفت دهید.
  • گام 9پس از این مدت، استاک گوشت را به مواد اضافه کنید تا به همراه گوشت پخته شود.
  • گام 10آبِ روی برنج خیس‏ شده را خالی کنید و برنج را به مدت 10 تا 14 دقیقه داخل ‏قابلمه ای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود سپس آبکش کنید.
  • گام 11برنج را به همراه سبزی، به تابه حاوی گوشت اضافه کنید و هم بزنید سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
  • گام 12از مواد به اندازه یک قاشق سوپ خوری بردارید و داخل برگ های کاهو بریزید.
  • گام 13سپس برگ های کاهو را مانند بقچه یا رول، محکم بپیچید.
  • گام 14بقیه مخلوط را نیز به همین شکل داخل برگ های کاهو بپیچید.
  • گام 15کفِ قابلمه 2 تا 3 قاشق سوپ خوری کره (ذوب شده) و مقداری روغن بریزید و چند عدد برگ کاهو روی آن قرار دهید.
  • گام 16دلمه ها را به صورت ردیفی در آن چیده و دلمه ها را کنار هم روی برگ کاهوها بچینید.
  • گام 17دلمه ها را طوری روی برگ ها قرار دهید که نوک آزاد برگ دلمه ها، در زیر قرار گیرد.
  • گام 18یک ردیف را چیده، ردیف دوم را مخالف جهت ردیف اول بچینید (یک ردیف افقی و ردیف بعدی عمودی) طوری که دلمه ها با هم فاصله ای نداشته باشند و یک بشقاب روی دلمه ها قرار دهید و وزنه های سنگین نیز روی آن بگذارید تا هنگام پخت باز نشوند .
  • گام 19سپس بقیه استاک گوشت و کره را از کناره های ظرف روی دلمه ها بریزید.
  • گام 20درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار آن بلند شود سپس حرارت را ملایم کنید و بگذارید دلمه ها به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزند.
  • گام 21دلمه کاهو آماده سرو است.

مواد لازم:

  • برگ کاهو (پاک و شسته شده) : 500 گرم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل سیاه (پودرشده) : به مقدار لازم
  • لپه : 50 گرم
  • روغن مایع : به مقدار لازم
  • گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) : 200 گرم
  • رب گوجه فرنگی (تفت داده شده) : 2 قاشق سوپ خوری
  • پیاز داغ : به مقدار لازم
  • زردچوبه (پودرشده) : 1/2 قاشق چای خوری
  • استاک گوشت : 250 میلی لیتر
  • برنج : 200 گرم
  • سبزی دلمه (پاک و خردشده) : 200 گرم
  • کره : 50 گرم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir