منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه
بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه
بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه
بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه
  • بزقرمه

توضیحات

بزقرمه از غذاهای سنتی استان کرمان است این غذا به دلیل وجود حبوبات(نخود) و گوشت بسیار مفید است و طرز تهیه آن هم بسیار آسان است.شاید برایتان جالب باشد که نحوه اسم گذاری این غذا به چه صورت بوده است.
برای طبخ این غذای محبوب و خوشمزه در زمان های قدیم از گوشت بزغاله استفاده می کردند ، گوشت بزغاله بر خلاف گوشت بز بسیار خوش طعم و لذیذ است و در تهیه بزقورمه از گوشت بزغاله استفاده می شده است.و به این ترتیب نام این غذا به قرمه بزغاله(بزقمه)معروف شده است. البته تهیه قرمه نیز شرح مفصلی دارد که در اینجا نمی گنجد.
حال در اینجا به معرفی نخود و خواص آن تا حدودی اشاره می کنیم .نخود هم همانند برخی حبوبات در دنیای امروز خوراکی ها خیلی به کار برده نمی شود اما همانطور که می دانید دارای خواص فراوانی است.نخود نیز مانند سایر حبوبات، فیبر بالایی دارد. فیبر محلول مانند یک برس زبر، سیستم گوارشی را پاک می کند. این نوع فیبر، گلوکز(قند) و کلسترول خون را کاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کم می کند.در بین گروههای غذایی؛ نخود، عدس و نخود فرنگی، پروتئین، کلسیم و آهن را به مقدار کافی و لازم برای رفع نیاز بدن فراهم می کنند.
طرز تهیه پخت نخود با حبوبات دیگر متفاوت است از جمله اینکه: نخود را از شب قبل در آب خیس کنید. سپس به مدت ۱/۵ تا ۲ ساعت آن را بجوشانید.۲ برابر مقدار نخود، آب بریزید.کنسرو نخود در مغازه ها موجود است و به راحتی می توانید آن را تهیه کنید.نخود را می توان در یک محل خنک و خشک برای مدت طولانی نگهداری کرد.

در پایان به شما پیشنهاد می کنم که از غذای استان قم به نام سرگنجشکی نخود نیز دیدن فرمایید.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا نخودی را که از شب قبل خیسانده ایم به مدت دو ساعت جداگانه می پزیم.
  • گام 2پیاز را به صورت خلال ظریف برش داده ، تفت می دهیم.(در قابلمه تفت دهید.زیرا تمامی مواد باید در داخل آن ریخته شود).
  • گام 3سیر ، کمی زردچوبه،نخود پخته شده و گوشت را به پیاز افزوده ، تفت می دهیم.
  • گام 4سپس آب اضافه می کنیم و می گذاریم روی حرارت ملایم بپزد و به روغن بیفتد.
  • گام 5در آخر کشک غلیظ را با مغز گردوی نیم کوب اضافه می کنیم.
  • گام 6پس از کمی غذا را از روی حرارت برداشته با سیر داغ و محلول زعفران تزیین می کنیم.

مواد لازم:

  • نخود: 1 پیمانه
  • پیاز بزرگ : 2 عدد
  • گوشت بره با استخوان : 500 گرم
  • کشک غلیظ : 2 لیوان
  • سیر : 5-8 حبه
  • مغز گردوی نیم کوب شده : نصف پیمانه
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زعفران : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir