توضیحات
کشک جوش یا کله جوش که با نامهای کشک کله جوش و اشکنه کل جوش نیز شناخته میشود از غذاهای سنتی استان سمنان می باشد. در تهیه کله جوش سمنانی از بادمجان، کشک، پیاز، رب گوجه فرنگی، نعنای خشک، آب، روغن حیوانی یا روغن جامد، نمک و زرد چوبه استفاده میکنند. در واقع کله جوش یا همان کشک جوش انواع مختلفی دارد و هر شهری بنا بر ذائقه خود مواد خاصی را به آن اضافه و یا کم می کند ولی در حال تقریبا مواد همه آنها یکی است و موادی که در همه آنها مشترک است کشک و گردو می باشد.
کلهجوش را معمولاً با گردو و خیساندن نان خشک محلی میل میکنند که طعمی بسیار مطبوع و دلچسب بهویژه در فصل زمستان دارد این غذا یکی از راحتترین و سریعترین غذاهای محلی استان سمنان است.
طبق بررسی های بدست امده کشک دارای مقادیر فراوان پیش ساز گلوتاتیون است. این مواد به خوبی از دستگاه گوارش جذب می شوند. خواص مهم گلوتاتیون در کنترل رادیکالهای آزاد موجب پیشگیری از سرطانها ،کند شدن روند پیری و افزایش طول عمر سلولها می شود . به بیماران سرطانی بعد از هر وعده غذا ۲تا ۳ قاشق کشک پاستوریزه بخورانید .کشک دارای اسیدهای آلی است و در نتیجه ضد عفونی کننده دستگاه هاضمه ( معده، روده ی کوچک و روده ی بزرگ) است.کشک یک غذای نفاخ و سفت کننده روده است. سعی کنید به همراه کشک از نعنای خشک استفاده کنید. کشک کلسیم بالا و فسفر موجود در کشک است که از پوکی استخوان جلوگیری می کند.کشک با حجم کم خود، یک ماده غذایی معجزه آساست که در بردارنده تمامی خواص شیر و حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین B3) است.کشک خشک چربی کمتری نسبت به کشک مایع دارد و چربی کمتر و ویتامین های بیشتری برای بدن به همراه دارد پیشنهاد ما برای لاغری افرادی که عادت به هله هوله خوری و زیاده خوری دارند استفاده روزانه از این نوع کشک است.