عدسی یکی از صبحانه های خوشمزه و مقوی است که یکی از میان وعده های سنتی در استان کرمانشاه می باشد. عدسی در عین حال که یک غذای ساده و سریع است دارای خاصیت های فراوانی نیز می باشد معمولا به ورزشکاران توصیه می شود که بعد از ورزش از این خوراک مقوی برای تقویت بدن استفاده کنند. یک نوع دیگر عدسی که در استان چهارمحال و بختیاری تهیه می شود به آب عدسی معروف است. معمولا برای کسانی که از رژیم غذایی استفاده می کنند نوع بدون روغن آن توصیه می شود. این غذا بسیار مغذی و کم کالری می باشد. عدس در مقایسه با بقیه حبوبات خیلی سریعتر پخته می شود و همچنین نیاز به خیس خوردن طولانی مدت ندارد تا نفخش گرفته شود. عدس منبع بسیار خوبی از فیبرهای کاهش دهنده کلسترول است و نه تنها به کاهش کلسترول کمک می کند بلکه خاصیت تنظیم قند خون هم دارد زیرا فیبر موجود در آن از افزایش قند خون در یک وعده غذایی جلوگیری می کند. عدس یک غذای سالم است و انرژی لازم را برای فعالیت بدن انسان فراهم می کند. عدس منبع غنی پروتئین گیاهی است؛ به طوری که مقدار پروتئین موجود در ۱۵گرم عدس، بسیار بیشتر از ۱۵ گرم گوشت گاو است. عدس حاوی اسیدهای آمینه مختلف، ویتامینهای گوناگون از جمله ویتامین B و مواد معدنیای همچون آهن، کلسیم و فسفر است.عدسها همچنین حاوی ۶ ماده معدنی مهم، ۲ ویتامین B و همچنین پروتئین بدون، چربی میباشند.عدس به علت داشتن آهن، برای رفع کمخونی و افزایش شیر مادران شیرده مفید است. عدس، لعابدار است و به همین علت مصرف آن برای ناراحتیهای رودهای توصیه میشود. عدس ها مثل دیگر حبوبات غنی از فیبرهای غذایی هستند چه از نوع قابل جذب و چه از نوع غیر قابل جذب. فیبرهای قابل جذب، یک ماده ژله مانندی در دستگاه گوارش ایجاد میکنند که سبب دفع صفرا (حاوی کلسترول ) میگردد و آن را به خارج از بدن میبرد. در ادامه توجه شما را به طرز تهیه ماش ماشک قم، دال عدس بوشهر و خوراک لوبیا پیله البرز دعوت می کنم.