منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
گمنه
  • گمنه

توضیحات

گمنه یا للک، یکی از انواع غذاهای محلی خوزستان و بوشهر می باشد. این غذای محلی در مناسبت‌ های خاص چون منزل نو و یا پشت پای مسافر طبخ و از مهمانان پذیرایی می شود. از این رو یک غذای عالی و مجلسی بوده که می توانید این غذای خوشمزه و فوق العاده را در منزل خیلی سریع و راحت طبخ و سرو کنید.

گمنه، غذای معروف جنوبی است که معمولاً به جای پلو طبخ می ‌کنند و به همراه انواع خورش های مختلف و به خصوص ماهی و قلیه ماهی معروف جنوبی سرو می‌ شود. طعم عالی و به خصوص مقوی بودن مواد اولیه این غذای خوشمزه و معروف باعث محبوبیت این غذا در بین تمام افراد شده است.

از دیگر انواع غذاهای محلی خوشمزه و پرطرفدار می‌ توان به میگو پلو، دوقوس ماهی، قلیه میگو، آلو دو پیازه، مچبوس مرغ، نافله خوزستانی، مفطح و… اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا بلغور گندم را تمیز و پاک کنید و کمی آب بر روی آن بپاشید و مرطوب کنید.
  • گام 2سپس بلغور را در داخل ماهی تابه ریخته و بر روی حرارت ملایم بگذارید.
  • گام 3چند دقیقه بلغور را تفت دهید و مراقب باشید که نسوزد.
  • گام 4بعد از این که، اصطلاحاً آن را بو دادید، حرارت را خاموش کنید.
  • گام 5پیاز را پوست کرده و درشت خرد کنید.
  • گام 6در یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیازها را سرخ کنید.
  • گام 7سپس ادویه ها را به قابلمه اضافه و مخلوط کنید.
  • گام 8آب را نیز به مواد قابلمه اضافه و صبر کنید تا جوش بیاید.
  • گام 9حالا باید بلغور گندم تفت داده شده را به مواد قابلمه اضافه و یک ربع مواد را با یک قاشق چوبی هم بزنید.
  • گام 10سپس درب قابلمه را بگذارید و ۱۰ دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید.  

مواد لازم:

  • بلغور گندم: ۲ پیمانه
  • آب (یا آب مرغ): ۲ پیمانه
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir