منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
کوفته دال عدس و بلغور
  • کوفته دال عدس و بلغور
  • کوفته دال عدس و بلغور
  • کوفته دال عدس و بلغور
کوفته دال عدس و بلغور
  • کوفته دال عدس و بلغور
  • کوفته دال عدس و بلغور
  • کوفته دال عدس و بلغور
کوفته دال عدس و بلغور
  • کوفته دال عدس و بلغور
  • کوفته دال عدس و بلغور
  • کوفته دال عدس و بلغور

توضیحات

کوفته دال عدس و بلغور یک غذای محبوب ترکیه می باشد که به سرآشپز معروف “اوکتای اوستا” منسوب است. مردمان ترکی به این غذا، کوفته مردمک نیز می گویند. اکثر مردم ترکیه کوفته دال عدس و بلغور را به عنوان پیش غذا سرو می کنند. البته این خوراک یک غذای کاملا گیاهی است، اما اگر می خواهید تغییری در طبخ آن دهید، می توانید کمی گوشت نیز به آن اضافه کنید.

دال عدس به دلیل داشتن مواد معدنی آهن برای رفع کم خونی و به خصوص افزایش شیر مادران شیرده بسیار موثر و مفید می باشد. همچنین از دیگر فواید این غذا می توان به تولید انرژی زیاد اشاره کرد. ۱ فنجان دال عدس برابر با ۳۵ کیلوکالری انرژی می  باشد. به همین دلیل این غذای مغذی و پرکالری می تواند انرژی روزانه بدن را تامین کند.

عدس قرمز در زبان هندی با نام ماسور دال و در بین ایرانیان با نام دال عدس شهرت دارد، این عدس در هندوستان از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.این ماده‌ی غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند، و به خاطر وجود مقدار زیادی فیبر برای بهبود کارکرد دستگاه گوارش نیز بسیار مفید است. مصرف عدس قرمز برای بیماران دیابتی نیز مفید است، زیرا می‌تواند نوسانات گلوکز را در خون تنظیم کند.عدس قرمز به خاطر خواص ضد سرطانی‌اش خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد و برای کاهش خطر ابتلا سرطان‌های روده، روده‌ی بزرگ، ریه، و سینه بسیار مفید است.

با مصرف ۱۰۰ گرم عدس قرمز ۱۱۶ کالری وارد بدن‌تان می‌شود.عدس قرمز کلسترول ندارد. این ماده‌ی غذایی حاوی ۲ میلی گرم سدیم و ۳۶۹ میلی گرم پتاسیم است. ۱۰۰ گرم عدس قرمز مجموعا دارای ۲۰ گرم کربوهیدرات است که از ۸ گرم فیبر غذایی و ۱.۸ گرم قند تشکیل شده است.

از دیگر غذاهای معروف و لذیذ ترکیه می توان به کوفته بلغور با سیب زمینی، رول عدس، بورک سبزیجات، نان سیمیت، کباب علی نازیک و شیش کباب اشاره کرد.

خرید مواد اولیه مورد نیاز از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1عدس را بشویید و در یک قابلمه بریزید و آب را به آن اضافه کنید.
  • گام 2حدود نیم ساعت بر روی شعله ملایم قرار دهید تا کاملاً بپزد.(درب قابلمه را باز بگذارید وگرنه سر می رود).
  • گام 3سپس حرارت را خاموش کنید و بلغور را به ظرف عدس اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه مواد دم بکشد.
  • گام 4توجه داشته باشید که بلغورها را فقط بر روی عدس بریزید و مواد را هم نزنید.
  • گام 5همچنین بلغور باید بدون حرارت و با دمای موجود در قابلمه دم بکشد.
  • گام 6پس از مراحل بالا حالا پیاز را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه کمی تفت دهید.
  • گام 7سپس رب فلفل دلمه‌ای، رب گوجه فرنگی و ادویه های لازم شامل نمک، فلفل قرمز و سیاه را به پیاز اضافه و مخلوط کنید.
  • گام 8حال دال عدس و بلغور پخته شده را در یک کاسه بریزید و مواد ماهی تابه را نیز به آن اضافه کنید و مواد را کاملاً ورز دهید.
  • گام 9پس از ورز دادن و گرفتن حالت چسبندگی مواد، جعفری و پیازچه ها را نیز خرد کنید و به مواد کاسه اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا این سبزیجات با مواد کاملاً مخلوط شوند.
  • گام 10حالا مواد را به صورت کوفته و هم اندازه گردو شکل دهید و در یک ظرف آماده بچینید.
  • گام 11غذای شما آمده است و نیاز به پخت مجدد ندارد.
  • گام 12با آنچه دوست دارید تزیین کنید و به عنوان پیش غذا سرو کنید.

مواد لازم:

  • عدس قرمز (دال عدس): ۱ پیمانه
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • بلغور: نصف پیمانه
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • پیازچه: ۳ عدد
  • جعفری: ۱ دسته کوچک
  • رب گوجه فرنگی: نصف قاشق غذاخوری
  • پودر زیره سیاه: نصف قاشق غذاخوری
  • آب: ۳ پیمانه
  • پودر آویشن: نصف قاشق غذا خوری
  • رب فلفل دلمه ای: ۲ قاشق چای خوری
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل سیاه : به میزان لازم
  • فلفل قرمز : به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir