توضیحات
آبغورا آشی (بامادور آشی) یکی از آش های سنتی استان تبریز است نام دیگر این آش ،آش گوجه فرنگی ست که تقریبا در تمام شهرهای ترک زبان آن را تهیه می کنند و از محبوبیت خاصی میان آنها برخوردار است.نوعی که در تبریز تهیه می شود بسیار آسان است و تنها مواد مهم آن برنج، گوجه فرنگی و آبغوره می باشد.اما در شهرهای دیگر از انواع حبوبات در تهیه این آش استفاده می کنند.آش گوجه انواع مختلفی دارد و در هر شهری به یک نام خوانده می شود .یکی از مواد مورد استفاده در این آش گوجه فرنگی است.این گیاه بومی امریکای جنوبی و مرکزی ست که طی دوره استعماری اسپانیا به سایر نقاط جهان راه یافته است .این گیاه بسیار خوشرنگ ، آبدار و خوش عطر است.این گیاه در دسته سبزیجات قرار دارد.گوجه فرنگی سرشار از ویتامین سی و لیکوپن است.این گیاه به صورت های مختلف خام و پخته در انواع سالاد و غذاها استفاده می شود و در اکثر غذاها خود آن و یا پوره آن که رب نامیده می شود مورد استفاده قرار می گیرد.گوجه فرنگی خاصیت اسیدی دارد و به همین دلیل ذخیره و نگاهداری آن در انبار به صورت خام، سس و رُب آسان میباشد. این میوه همچنین میتواند به صورت ورقههای نازک خشکشده در روغن زیتون نگاهداری و مصرف شود.گوجه فرنگی حاوی ویتامینهای آ، ث و لیکوپن است. رنگ قرمز گوجه فرنگی از لیکوپن موجود در آن ناشی میشود. این ماده آنتیاکسیدان بسیار قویای محسوب میشود، تحقیقات نشان میدهد که مصرف بسیار بالای گوجه فرنگی خام خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد.با مصرف گوجه فرنگی هم لاغر می شوید و هم دچار بیماری های قلبی نخواهید شد. گوجهفرنگی بخش مهمی از رژیمهای غذایی مدیترانهای را تشکیل میدهد. در بسیاری از غذاهای مدیترانهای از گوجهفرنگی یا سس آن استفاده میشود.
به شما پیشنهاد می کنیم که در ادامه با انواع آش همچون :اوماج آشی(آش اوماج)،آش ترش البرز،تماتو ( تماتاو ) ایلام و آش گوجه خراسان شمالی نیز آشنا شوید.