کبه
  • کبه

توضیحات

کبه (یا کپه)، یکی از انواع غذاهای معروف و خوشمزه عربی می ‌باشد. این غذا بیشتر در کشورهای عراق و لبنان معروف و پرطرفدار بوده که شبیه شکل سمبوسه طبخ می‌ شود. البته معمولاً در کشورهای مختلف این غذا را با انواع مواد چون گوشت، بلغور، برنج و سیب زمینی و… تهیه می‌ کنند که می ‌توان گفت هر یک از این رسپی این خوراک، خوشمزه و لذیذ می باشد.

می ‌توان گفت که این غذای معروف عربی، شبیه غذای سمبوسه ما می باشد؛ اما با این تفاوت که کبه را در لایه ای از برنج می پیچند و سمبوسه را در لایه نان قرار می ‌دهند. می ‌توانید این غذای خوشمزه را نیز در حجم بالا طبخ نمایید و در فریزر قرار دهید و مجدداً بعد از چند روز سرو نمایید.

مواد اولیه و طرز تهیه ساده و در دسترس آن باعث شده که اکثر خانم ‌های خانه ‌دار این غذای عربی را در منزل خیلی سریع و راحت طبخ نمایند و در وعده ناهار و یا شام آن را سرو دارد کنند.

از دیگر انواع غذاهای عربی خوشمزه و معروف می توان به باباقنوش، حمص، کباب لبنانی، خورش مرغ و زیتون لبنانی، مفطح، منسف، بریانی مرغ کویتی و… اشاره کرد.

 

مراحل:

  • گام 1برنج نیم دانه را چند بار بشویید و از شب قبل خیس کنید.
  • گام 2پیازها را نگینی خرد کنید و سرخ کنید.
  • گام 3سپس گوشت را  خرد کرده و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  • گام 4کشمش، خلال بادام و گردو خرد شده را نیز اضافه و مواد را مخلوط کنید.
  • گام 5سپس جعفری ‌های خرد شده و ادویه ها را اضافه و بعد از کمی تفت دادن مواد، حرارت را خاموش کنید.
  • گام 6برنج را بر روی حرارت بگذاریدو کمی نمک و زردچوبه بریزید تا برنج زرد رنگ شود.
  • گام 7لازم نیست که برای دم گذاشتن برنج روغنی بریزید.
  • گام 8بعد از دم کشیدن برنج، آن را در یک ظرف بریزید و چرخ کنید تا له شود.
  • گام 9برنج را کمی ورز دهید و سپس به اندازه توپ کوچک برداشته و در کف دست خود گود کنید.
  • گام 10کمی از مواد گوشت آماده را در وسط خمیر قرار دهید و آن را جمع و بسته کنید.
  • گام 11در یک کاسه تخم مرغ ها را شکسته و کامل با چنگال مخلوط کنید.
  • گام 12حالا کبه های آماده شده را ابتدا به داخل تخم مرغ ها آغشته و سپس در روغن داغ شده ماهیتابه سرخ کنید.

مواد لازم:

  • گوشت گوساله: ۵۰۰ گرم
  • برنج نیم دانه: ۴ پیمانه
  • جعفری: ۵۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۵ عدد
  • پیاز متوسط: ۴ عدد
  • روغن: به مقدار لازم
  • گردو: ۵۰ گرم
  • کشمش: ۲۰۰ گرم
  • خلال بادام: ۵۰ گرم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir