توضیحات
کوفته و شوروا یکی از غذاهای سنتی استان کردستان است.همانطور که می دانید کوفته انواع مختلفی دارد و تنوع آن بسیار بالاست به علاوه هر شهری بنا به ذائقه خود نوع خاصی از آن را تهیه می کند اما همانطور که می دانید معروف ترین نوع کوفته ، کوفته تبریزی است که معرف همگان است ولی ما اینجا می خواهیم شما را با نوع جدیدی از این غذای خوشمزه که مخصوص هموطنان کردمان هست نیز آشنا کنیم.در واقع طرز تهیه این غذا شباهت بسیار زیادی به کوفته برنجی دارد با این تفاوت که در این غذا از خرما نیز استفاده می شود.
در اینجا می خواهیم به تعدادی از خواص خرما اشاره کنیم.خرما میوه ای شیرین، خوش طعم و خوش خوراک و در ردیف میوه هایی قرار می گیرد .اگر در روز عادت به خوردن تنها سه عدد خرما داشته باشید دیگر با کمبود بسیاری از ویتامین ها در بدن خود مواجه نمی شوید. خرما شامل پتاسیم، فیبر، منگنز، ویتامین B-6 و منیزیم است.طبع خرما گرم و خشک است.انرژی خرما بسیار کمتر از انرژی قند ساده است و به همین دلیل مصرف آن بسیار بهتر و مناسبتر از قند است.فسفری که در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلولهای عصبی می شود.پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است.ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرماست که این ویتامین برای جلوگیری از بیماریهای خطرناک خونریزیدهنده یا همان اسکوربوت لازم است و باید بدن هر فرد در طول روز، ۶۰ میلیگرم ویتامین C دریافت کند که تقریباً در هر ۱۰۰ گرم خرما ۱۴ میلیگرم ویتامین C موجود است.خرما علاوه بر نکات گفته شده، مقدار قابل توجهی فولات و یا همان اسیدفولیک به بدن میرساند که جهت خونرسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور میشوند علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند.