منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو
کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو
کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو
کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو
  • کاری پلو

توضیحات

کاری پلو یکی از پلوهای پر مصرف و پر طرفدار است که غذایی شیرازی محسوب می شود. به دلیل طعم عالی و دستور پخت آسانی که دارد این پلو در دیگر شهرها نیز با استقبال مواجه شده است. کاری پلو به دلیل داشتن ادویه کاری که طبع گرم و خشکی دارد فوق العاده خوش طعم و پر خاصیت می باشد. ادویه کاری از پر مصرف ترین ادویه ها در میان ما ایرانیان محسوب می شود که در انواع خورش ها و پلوها به کار می رود. کاری چاشنی بسیار طعم دار و خوش عطری است که ارزش غذایی بالایی را دارا می باشد. ادویه کاری در واقع مخلوطی از چند چاشنی معطر از جمله هل، زردچوبه، گشنیز و .. می باشد. خاستگاه اصلی این ادویه کشور هند می باشد که به دلیل خواص بی نظیرش به کشور ما نیز راه یافته است. ادویه کاری با خواص بی نظیری که دارد خواص دارویی درمانی فراوانی به غذاها بخشیده است.این ادویه با فواید فراوانش خاصیت ضد چربی دارد به این صورت که چربی غذاها را خنثی می کند و ضررهای آن را از بدن دفع می کند. ادویه کاری خواص فراوانی را به خود اختصاص داده که از مهم ترین آنها می توان به تقویت حاقظه، کاهش چین و چروک، لاغری سریع، عملکرد بهتر دستگاه گوارش و درمان بی خوابی اشاره کرد. ادویه گفته شده برای تمامی سنین از جمله کودکان فوق العاده مفید است و به دلیل ارزشمندی فراوانی که دارد به عنوان یک چاشنی غذایی پر خاصیت و ارزشمند در بازار تبدیل شده است. وجود چاشنی های دیگر از جمله زعفران در این پلو بیشتر از ارزش غذایی جنبه درمانی به پلو داده است.

از نمونه پلوهای مشابه می توان به زیره پلو، شیرین پلو ، مرصع پلو و کدو پلو .. اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا در یک ظرف مقداری روغن بریزید و سپس پیاز را در ابعاد کوچک خرد کرده و شروع به تفت دادن پیاز کنید.
  • گام 2فراموش نکنید که نمک، فلفل و زردچوبه را نیز در مقادیر دلخواه به آن اضافه کنید.
  • گام 3مرغ را هم می توانید از قبل نیم پز کنید.
  • گام 4بعد از طلایی شدن و پخت پیاز، مرغ پخته را نیز به تابه اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
  • گام 5بعد از تفت کامل مرغ 2 پیمانه آب نیز به مواد اضافه کنید.
  • گام 6مواد را روی شعله ملایم بگذارید تا آب آن کم شود.
  • گام 7بعد از کم شدن آب خورش مواد را مجددا با روغن حیوانی( روغن زیتون یا مایع) سرخ کنید و در آخر کاری و زعفران را نیز به آنها اضافه کنید.
  • گام 8هنگام سرخ شدن مواد بهتر است که برنج را از قبل در آب نمک گذاشته و آن را بجوشانید و آبکشی کنید.
  • گام 9سپس در قابلمه ای مناسب ابتدا یک لایه برنج ریخته سپس مقداری از مواد را به همراه نخود فرنگی پخته در لابه لای پلو بریزید و به همین ترتیب ادامه دهید.
  • گام 10سپس پلو را روی شعله ملایم بگذارید تا با مواد مخلوط دم بکشد.
  • گام 11در این هنگام سیب زمینی ها را سرخ کرده و در ظرف جدا سرو کنید.
  • گام 12بعد از دم کشیدن پلو می توانید آن را سرو و نوش جان کنید.

مواد لازم:

  • مرغ (پخته شده): 6 قطعه
  • ادویه کاری: 3 قاشق غذا خوری
  • برنج: 4 پیمانه
  • سیب زمینی: 3 عدد
  • نخود فرنگی: 100 گرم
  • پیاز متوسط: 2 عدد
  • زعفران (ساییده): 1 قاشق چای خوری
  • روغن (حیوانی): 3 قاشق غذا خوری
  • نمک : به مقدار نیاز
  • فلفل : به مقدار نیاز
  • زرد چوبه: به مقدار نیاز
  • آب: 2 پیمانه

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir