مچبوس مرغ

پلو , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
مچبوس مرغ
  • مچبوس مرغ

توضیحات

مچبوس مرغ و یا مکبوس مرغ، یکی از غذاهای خوشمزه و بااصالت خوزستانی ها می باشد. البته بوشهری ها نیز این غذا را با ماهی درست می کنند و به صورت های مختلف طبخ و سرو می کنند. این غذا مخلوطی از پلو و ادویه های گوناگون به همراه مرغ بوده که یک غذای عالی و خوش طعم را آماده خواهید کرد.

مچبوس مرغ را می توانید با مواد اولیه در دسترس و ساده در منزل به راحتی طبخ نمایید. می توانید این غذای خوشمزه را برای وعده ناهار و یا برای مهمانی و دورهمی های خانوادگی خود تدارک ببینید و از طعم و عطر آن لذت ببرید.

از دیگر انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ می توان به نافله خوزستانی، قلیه میگو، مفطح، دو پیازه میگو، پلو مخلوط به و هویج، رولت برنج، خلال پلو و… اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا آب مرغ (استاک مرغ) را درست می کنيم.
  • گام 2پیازها را خرد کرده نیازی نیست زیاد خرد شود، چون فقط برای گرفتن بوی مرغ مورد نیاز است.
  • گام 3در یک قابلمه مقداری آب ریخته و مرغ، پیاز و ادویه ها را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم مرغ به همراه آب کامل حدود یک ساعت پخته شود.
  • گام 4آب مرغ را کم نریزید، چون بعدا در غذا مورد استفاده قرار می گیرد، (نهایت اگر اضافه آمد می توانید در غذاهای دیگر استفاده کنید).
  • گام 5پس از آنکه مرغ پخت، آن را خارج کرده و آب مرغ را از صافی رد می کنیم تا استاک خالص داشته باشيم.
  • گام 6در این مرحله آب برنجی را که از قبل خیس کرده ایم خالی کرده و به جای آن آب مرغ را به برنج نپخته اضافه می کنیم، (آب مرغ جایگزین آب معمولی برای کته استفاده می شود).
  • گام 7میزان آبی که برای برنج می ریزید مثل زمانی باشد که برنج را کته می کنید، حدود 2 تا 2/5پیمانه، بستگی به نوع برنجتان دارد. برنج نباید شفته شود.
  • گام 8پس از اضافه کردن آب مرغ به برنج آن را روی گاز گذاشته و شوید، روغن و نمک را اضافه می کنیم.
  • گام 9اول آب مرغ را تست کنید اگر نمک نداشت به برنج آب اضافه کنید.
  • گام 10می گذارید آب برنج کامل کشیده شود و سپس آن را به مدت 45دقیقه دم بگذارید.
  • گام 11در این مرحله مرغ های را که پخته است در ماهیتابه ای سرخ می کنيم تا کامل طلایی شود.
  • گام 12سپس گردوها را به هر اندازه ای که دوست دارید خرد کرده و مقداری در روغن تفت دهید.
  • گام 13در آخر کشمش ها را نیز تفت دهید.
  • گام 14پس از آنکه برنج پخته شد مرغ سرخ شده را کنار برنج سرو کنید و با کشمش و گردو تزیین کنید.  

مواد لازم:

  • برنج: 1,5 پیمانه
  • مرغ: 2 تکه
  • شوید: 2 قاشق سوپخوری
  • کشمش: 30گرم (ولی اگر بیشتر دوست داشتید اضافه کنید.)
  • گردو: 20گرم
  • پیاز: 1عدد متوسط
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir