منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح
  • مُفطح

توضیحات

مُفطح، امفطح یا مفتح یک غذای پر ملات و فوق العاده خوشمزه عربی است. امروز در خوردنی ها رسپی خوزستانی آن را برایتان قرار داده ایم. این غذا در خوزستان برای جشن ها و مهمانی ها سرو می شود و بسیار مجلل است.

درباره مُفطح
مُفطح یک غذای بسیار چرب و پرکالری است. این پلو را بهتر است در دوره های طولانی میل کنید. اعراب این غذا را در افطار می خورند اما توصیه می کنیم این غذا را به عنوان شام میل نکنید چون بسیار سنگین است.
مُفطح با استفاده از راسته گوسفند و ادویه های مختلف پخته شده با مغز گردو، کشمش و زعفران تزیین می شود.
این غذا در خوزستان به عنوان غذای اصلی در اعیاد مذهبی سرو می شود.
به جای گوشت تکه تکه می توان از بره درسته نیز برای تهیه این غذا استفاده کرد. به این صورت که شکم بره را با تمر هندی و رب گوجه، کشکمش، لپه، دارچین، ادویه جات و لیمو عمانی و مرغ پر کرده و در دیگ بزرگ یا تنور بریان می کنند. به این بره غوزی نیز گفته می شود.
رسم است که برای سرو، پلو را در دیس بزرگ کشیده، گوشت یا بره را در میان آن قرار داده و تزئین می کنند. همه افراد از داخل همان سینی با دست این غذا را می خورند.
اگر به تهیه غذای جنوبی و آشپزی خوزستانی علاقه دارید حتما دستور تهیه رنگینک، مچبوس، قلیه دزفولی، شعریه و دو پیازه میگو را در سایت خوردنی ها بخوانید.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1گوشت را در قابلمه بگذارید و پیاز را نگینی بزرگ خرد کرده و به آن اضافه کنید.
  • گام 2مقدار زیادی آب روی آن بریزید (بالاتر از سطح گوشت) .
  • گام 3زردچوبه و زعفران و چند تا چوب دارچین و لپه شسته شده را به آن اضافه کنید.
  • گام 4بعد از جوش آمدن زیر شعله گاز را کاملا کم کنید و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد و نرم و پخته شود.
  • گام 5بعد از سه ساعت نمک و فلفل بهش بزنید و بگذارید 5 دقیقه ای رو گاز بماند و سپس آن را خاموش کنید.
  • گام 6لپه هایی را که گذاشته بودید همراه با گوشت بپزد را پس از آنکه حسابی نرم شدند از قابلمه با کفگیر مشبک در بیاورید.
  • گام 7ولی گوشت را تا زمان سرو بگذارید در آب بماند تا خشک نشود.
  • گام 8کشمشی را که نیم ساعت پیش خیسانده اید، با کمی روغن تفت داده و بعد لپه پخته شده و گردو را به آن اضافه کنید.
  • گام 9کمی تفت داده و سپس زیر آن را خاموش کنید.
  • گام 10برنج را دم کرده و با زعفران دم داده حسابی مخلوط کنید.تا رنگ زرد زیبایی به خود بگیرد.
  • گام 11برنج را در دیس یا سینی سرو کرده و با برنج زعفرانی، مخلفات کشمش و لپه و گوشت تزیین کنید.

مواد لازم:

  • برنج: سه پیمانه
  • کشمش پلویی: 300 گرم
  • لپه: 300 گرم
  • گردو: به مقدار دلخواه
  • پیاز (بستگی به میزان گوشت داره): 3 عدد بزرگ
  • گوشت گوسفندی با استخوان (ران، گردن و یا گوشت دنده): 5 تکه بزرگ
  • گل پر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین (رای مزه دار کردن گوشت): به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده: به مقدارلازم
  • نمک : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir