توضیحات
مرصع پلو یا همان جواهر پلو یکی از پلوهای مجلسی استان فارس و خراسان است.این غذا یکی از پلوهای مجلسی است که در اکثر مراسم های خاص تهیه می شود و با استفاده از زرشک ، مرغ ، خلال پسته و بادام تهیه می گردد.شاید فکر کنید که تهیه این غذا نیاز به زمان زیادی دارد اما خیر بر خلاف اسم و رنگ و لعاب غذا این پلو در زمانی کوتاه تهیه می شود فقط چیزی که در آن مقداری زیاد است تنوع مواد اولیه آن است که شاید پخت غذا را با مشکل مواجه کند.تاریخچه به وجود آمدن مرصع پلو به زمان پادشاهی صفویان بر می گردد.در این دوران آشپزی ایرانی دستخوش تغییرات خیلی زیادی شد و بسیاری از غذاهای مجلسی ایرانی در این دوران شکوفا شدند.همان طور که در عکس ها مشخص است تزیین این غذا به اندازه پخت آن دارای اهمیت است تا آنجا که این غذا را از نظر زیبایی به فرش ایرانی تشبیه کرده اند.به دلیل زرشک و خلال پرتقال یا نارنج، از جمله غذاهایی است که مردم استان های فارس و خراسان آن را بیش از سایر استان های ایران تهیه می کنند و به آن علاقه دارند.در استان خراسان به این غذا رنگینک پلو نیز می گویند.در تهیه این غذا گاهی از گوشت مرغ، گوشت ماهیچه یا گوشت کوفته قلقلی استفاده میشود، البته گوشت پخته و خلال شده مرغ بیشتر رایج است.این غذا در واقع شباهت زیادی به قیمه نثار قزوین دارد و گاهی با آن اشتباه گرفته می شود.البته این غذا نیز شباهت هایی به شیرین پلو نیز دارد. تفاوت این غذا با شیرین پلو این است که در شیرین پلو خلال ها لابه لای برنج داده می شوند و هویج خلال شده یکی از اجزای تشکیل دهنده اصلی شیرین پلو است در حالی که در مرصع پلو، مواد لابه لای برنج قرار نمی گیرند و سطح آن را می پوشانند. خلال هویج هم در آن ریخته نمی شود.از انواع دیگر پلو های رایج در ایران می توان به : قیسی پلو ، رشته پلو ، عدس پلو و لوبیا پلو اشاره کرد.