توضیحات
شامی کباب از آن دسته غذاهای سنتی استان لرستان است که طرفداران زیادی دارد.کلا غذاهایی که با نان سرو می شود که در هنگام شام یا به عنوان پیش غذا و همچنین هنگام افطار خورده می شود طرفداران زیادی دارد.شامی کباب در گویش لرستانی به آن شومی کوو گفته می شود.طرز تهیه این شامی با انواع دیگر آن تفاوت چندانی ندارد اما در مواد لازم آن از رب انار و گردو استفاده می شود که همین امر باعث شده مقداری متفاوت باشد و طعم ترش و ملسی به این غذا بدهد.در قدیم هنگام طبخ این غذا از سیب زمینی استفاده نمیشده است اما امروزه در مواد لازم به چشم می خورد.از بین شامی های ایرانی شامی گیلانی شباهت زیادی به این شامی لرستان دارد.در لرستان مردم این شهر برای تهیه این غذا از سبزی های کوهی مخصوص استفاده می کنند اما چون این سبزی ها در همه جای ایران موجود نیست بهتر است از سبزی هایی که شباهت به آنها دارد استفاده شود یکی از این سبزی ها پیازچه است که دارای عطر و طعم بی نظیری ست.پیازچه در اغلب موارد برای بهبود طعم و مزه ی غذاها به کار برده می شود. اما علاوه بر این که این گیاه بسیار خوش مزه و خوش طعم است، دارای فواید تغذیه ای زیادی نیز می باشد.پیازچه برای تولید پروتئینی به نام رودوپسین مفید است چون این نوع پیاز مقدار زیادی ویتامین آ در خود دارد. رودوپسین برای شبکیه چشم جهت جذب نور بیشتر بسیار حیاتی است و در نتیجه، از شبکوری پیشگیری میکند و همچنین میتواند قدرت دیدتان را قویتر کند. ویتامین آ موجود در پیازچه همچنین از شما در برابر اختلالات چشمی مختلف مانند آب مروارید و زخمهای قرنیه محافظت میکند.پیازچه برای پیشگیری از سرطان نیز مفید خواهد بود. این به خاطر آن است که پیازچه منبع عظیمی از فلاونوئیدها دارد. ترکیب فلاونوئید با مهار آنزیمی که رادیکالهای آزاد را در بدنمان رها میسازد که به DNA ما با نام زانتین اکسیداز صدماتی وارد میکنند، از سرطان پیشگیری میکند.از انواع دیگر کوکو و شامی می توان به :شامی لپه ، شامی رودباری و کوکو پیازچه اشاره کرد.