منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه
شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه
شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه
شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه
  • شامی لپه

توضیحات

شامی لپه یا شامی پوک یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین انواع شامی می باشد.یکی از محبوب ترین انواع شامی در ایام ماه رمضان شامی لپه است که تقریبا می توان گفت پایه ثابت بسیاری از سفره های افطاری و به خصوص سفره های مردم خونگرم گیلان است.گیلانی ها معمولا این شامی را همراه با سبزی خوردن و پنیر میل می کنند که طعم آن را چندین برابر خوشمزه می کند.این شامی را هم می توان با گوشت تهیه کرد و هم می توان گوشت را از مواد لازم آن حذف کرد و یک غذای گیاهی از آن تهیه کرد.این غذا معمولا به عنوان پیش غذا استفاده می شود اما در اکثر مواقع مردم ایران از آن به عنوان شام استفاده می کنند.مهمترین ماده این غذا همان طور که از نامش مشخص است لپه است.لپه جزء دسته حبوبات و از خانواده نخود است.از لحاظ علمی لپه دارای طبعی خشک و گرم است.لپه پخته، حدود ۲۳۱ کیلوکالری انرژی و ۱۶ گرم پروتئین دارد. از مهمترین خواص لپه اینست که دارای مقدار زیادی فیبر است و بنابراین برای درمان یبوست، کاهش کلسترول خون،‌ تنظیم قندخون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی کاربرد زیادی دارد.یکی دیگر از مهمترین خواص لپه وجود پتاسیم فراوان در آن است که باعث کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی و تنظیم فشارخون خواهد شد. طبق آمار بدست آمده هر واحد لپه حدود ۷۱۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد.یکی دیگر از خواص لپه وجود مقدار سدیم پایین است و برای افراد ‏فشار خونی بسیار مناسب است. لپه منبع خوب ویتامین ۱‏B، ‏‎ ۶B ‎و اسیدفولیک هم هست. اما اگر خیلی پخته شود ویتامین B آن از بین می رود.یکی دیگر از خواص لپه اینست که از ایجاد پلاک در رگ‌ های خونی جلوگیری کرده و باعث حفظ سلامت قلب می شود.همچنین لپه دارای مقدار زیادی آهن است که برای افراد کم خون بسیار مناسب است. طبق آمار بدست آمده مصرف هر پیمانه لپه، ۱۴درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین خواهد کرد.از انواع دیگر کوکو می توان به شامی رودباری ، کوکو باقلا و کتلت نخود اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا گوشت رو می پزیم.
  • گام 2سپس پیاز را خورد میکنیم و تفت میدهیم و وقتی پخت و کمی رنگش برگشت، بهش زرچوبه اضافه کرده و گوشت را هم داخلش میریزیم.
  • گام 3گوشت و پیاز را کمی تفت میدهیم تا رنگ گوشت برگردد.
  • گام 4سپس به گوشت آب اضافه میکنیم تا بپزد.
  • گام 5بهتر است آب را بیش از حد نریزیم زیرا بهتر است مزه گوشت به آب نرود که وقتی پخت تنگ آب شده باشد.
  • گام 6دقت کنید که وقتی گوشت پخت کمی نمک هم به آن اضافه کنید و بگذارید آب گوشت کشیده شود.
  • گام 7وقتی گوشت پخت و سرد شد ریش ریشش میکنیم.
  • گام 8لپه هایی که از قبل خیس کردیم و پختیم و آبشان هم کاملا کشیده شده را با گوشتکوب خوب میکوبیم تا کاملا حالت پوره بگیرد و بعد گوشت ریش ریش شده را به لپه ها اضافه میکنیم.
  • گام 9راه دیگر این است که میتوانیم لپه پخته و گوشت را داخل غذا ساز بریزیم یا با چرخ گوشت چرخ کنیم اما بهتر است ریش ریش های گوشت هنگام خوردن شامی احساس شود زیرا خیلی در دلپذیر تر شدن شامی تاثیر دارد.
  • گام 10در این مرحله باید گوشت و لپه را خیلی با حوصله ورز دهیم تا کاملا به خورد هم بروند و گوشت تبدیل به ریش ریش های خیلی باریک شود که به سختی دیده می شوند.
  • گام 11در نهایت تخم مرغ ها، زعفران، نمک و فلفل را به مواد اضافه کرده و باز هم ورز میدهیم.
  • گام 12حالا باید شامی ها را شکل دهیم تا برای سرخ کردن آماده شوند پس یک گلوله از مواد برمیداریم.
  • گام 13مواد را کف دستمان فشار میدهیم تا گرد شود و با انگشتمان یک سوراخ وسطش ایجاد میکنیم.
  • گام 14حالا داخل ماهیتابه روغن ریخته و وقتی داغ شد شامی ها را داخل آن میچینیم.
  • گام 15احتیاجی نیست که در ماهیتابه بسته باشد. فقط باید با شعله خیلی ملایم شامی ها را سرخ کنیم تا تخم مرغ های داخل هم خوب بپزند.
  • گام 16بعد از اینکه یک طرف طلایی شد برشون میگردونیم تا هر دو طرف شامی ها طلایی و سرخ شوند و بعد هم روی یک دستمال میذاریمشون تا روغن اضافیشون از بین برود. البته این مدل شامی خوشبختانه خیلی کم روغن به خودش میکشه.

مواد لازم:

  • گوشت گوساله یا گوسفندی : 400 گرم
  • لپه : 400 گرم
  • تخم مرغ : 4 عدد
  • پیاز : 1 عدد
  • زعفران : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زرچوبه : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir