منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی
شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی
شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی
شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی
  • شامی بابلی

توضیحات

شامی بابلی از آن دسته غذاهای خاص مازندران است که طرفداران زیادی دارد و جز غذاهای محلی این منطقه محسوب می شود. شامی بابلی از آن دسته غذاهایی ست که با استفاده از سبزیجات و گوشت می توان یک غذای خوشمزه تهیه کرد. اگر می خواهید یک شامی بابلی خاص را تجربه کنید توصیه می شود حتما از سبزی های شمالی استفاده کنید. یکی از موادی که در این غذا به کار می رود لپه است البته در برخی مناطق از نخود نیز استفاده می شود.لپه به طور کلی به دانه‌های جدا شده، پوست کنده و خشک شده حبوبات گفته میشود. آنچه که در کشور ما تحت عنوان لپه شناخته شده و مصرف آن رایج است، لپه‌هایی است که از نوعی نخود با نام نخود کفتری تهیه میشود. البته جالب است بدانید از دانه گیاهان دیگری همچون نخود فرنگی و نخود معمولی نیز لپه به دست می‌آید و همچنین لپه عدس، لپه لوبیا و لپه باقلا نیز وجود دارد. ارزش غذایی لپه نیز همانند دیگر حبوبات بسیار بالا بوده، رفع کم خونی، حفظ سلامت دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی از خواص لپه و فواید مصرف آن میباشد.هر واحد غذایی لپه که حدود یک فنجان نپخته است، معادل یک واحد گوشت یعنی ۶۰ تا ۹۰ گرم وزن دارد. بیش‌ترین ارزش غذایی حبوبات به پروتئینشان بازمی‌گردد و برای افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، کودک یا سالمندند یک انتخاب مناسب تلقی می‌شوند. با خوردن هر ۱۰۰ گرم لپه ۲۲ گرم پروتئین تامین می‌شود بنابراین کسانی که گوشت نمی‌خورند، بهتر است که لپه را به عنوان یکی از اعضای خانواده حبوبات با برنج مخلوط و آن را مصرف کنند.از نظر انرژی یک واحد غذایی لپه پخته، حدود ۲۳۱ کیلوکالری انرژی و ۱۶ گرم پروتئین دارد.لپه منبع خوب ویتامین B١، B۶ و اسیدفولیک نیز می‌باشد البته به شرطی که خیلی پخته نشود چون ویتامین‌های گروه B در برابر حرارت ناپایدارند. شامی را در واقع می توان از گروه کوکو و کتلت نامید. از انواع دیگر کوکو و کتلت می توان به : شامی ترش ، شامی کباب و شامی لپه اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا گوشت ، پیاز ، کمی دارچین و زردچوبه و 4 لیوان آب را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا گوشت بپزد و آب آن تمام شود.
  • گام 2لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید، سپس لپه را جداگانه بپزید.
  • گام 3سیب زمینی ها را نیز بپزید و پوست بکنید.
  • گام 4سیب زمینی ، گوشت ، لپه ، گردو ، سیر و تمام سبزی ها را باهم چرخ کنید و به آن نمک و فلفل بزنید.
  • گام 5تخم‌مرغ ها را به مواد چرخ شده اضافه کنید و مواد شامی را خوب ورز دهید تا یکدست شود.
  • گام 6درون تابه ای مناسب روغن بریزید و بگذارید داغ شود.
  • گام 7کمی از مایه شامی بردارید و کف دست تان بصورت گرد پهن کنید و وسط شامی را با انگشت سوراخی ایجاد کنید.
  • گام 8سپس شامی‌ را درون روغن داغ بیندازید تا سرخ شود ، پس از سرخ شدن یک طرف شامی را برگردانید تا طرف دیگر آن سرخ شود.

مواد لازم:

  • گوشت : 250 گرم
  • لپه : 1/2 لیوان
  • پیاز :1 عدد
  • سیب زمینی : 2 عدد
  • تخم‌مرغ : 3 عدد
  • گردو :1 لیوان
  • جعفری : 1 لیوان
  • گشنیز : 1 لیوان
  • شنبلیله : 1 لیوان
  • تره خرد شده : 1 لیوان
  • نعنا : 1 قاشق غذاخوری
  • سیر تازه : 4 عدد
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زیره سبز : به مقدار لازم
  • آویشن : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir