توضیحات
دُیماج یا دگماژ یک غذای محلی منسوب به استان های قزوین و آذربایجان شرقی است. این غذای سبک برای افطار و عصرانه و پیش غذا مناسب است. دیماج را به راحتی و هر زمانی که بخواهید می توانید درست کنید. چون مواد اولیه آن در هر خانه ای پیدا می شود. این عصرانه لذیذ معمولا برای ایام تابستان در نظر گرفته شده است که با نان خشک، پنیر، گردو و زرد چوبه و سبزی خوردن درست می شود. در فصل تابستان می توانید این غذا را همراه با هندوانه خنک یا انگور و سبزی خوردن میل کنید. قزوینی ها روش خاصی برای سرو این غذای خوشمزه و عجیب دارند. باید مقداری از دیماج را در استکان کمر باریک بریزید و روی آن را با قاشق فشار دهید. استکان را برعکس کنید و آهسته به پشت آن ضربه بزنید و دیماج لقمه شده را میل کنید. تبریزی ها در تهیه این غذا از ماست خامه ای و پنیر تبریزی استفاده می کنند. دُیماج به خاطر سبک بودن و مواد به کار رفته در آن یک غذای مقوی برای کودکان به شمار می رود. گفته می شود این غذا در قدیم در همدان برای ماه رمضان نیز درست می شده و همدانی ها در تهیه آن از تخم رازیانه و روغن حیوانی استفاده می کردند. یکی از موادی که در این غذا کاربرد دارد گردو می باشد.در گردو، منیزیم و فسفر نیز وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است.گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامین های B۶، B۱ و B۵( پانتوتنیک اسید) می باشد.در گردو ویتامین هایی نظیر E ، B۳ و B۲ نیز وجود دارد.اگر از این دستور پخت قزوینی خوشتان آمد می توانید سری به طرز تهیه سایر دسرها و شیرینی های قزوینی بزنید. اتفاقا دستور پخت شیرینی ساق عروس، نان چای قزوین و باقلوای قزوین هم قبلا در سایت خوردنی ها گذاشته شده اند.