منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش
  • دمپخت ماش

توضیحات

دمپخت ماش یک پلو گیاهی و خوشمزه است که مربوط به استان چهارمحال و بختیاری می باشد.این پلو خوشمزه را می توانید به تنهایی خورده و یا در کنار آن از انواع گوشت های سفید و قرمز نیز استفاده کنید که این بستگی به سلیقه شما عزیزان دارد.متاسفانه امروزه از ماش خیلی کم و به ندرت استفاده می شود و اکثر مردم نمیدانند که به چه صورت باید با ماش غذا درست کنند. اما ما امروز و در اینجا به شما می گوییم که خود ماش به تنهایی چقدر خاصیت دارد تا این ماده خوشمزه را در غذاهای خود قرار دهید و از آن بیشتر استفاده کنید.ماش گیاهیست که بومی هندوستان است اما امروزه در برخی از نقاط ایران نیز کشت می شود. در ایران معمولا این گیاه پس از برداشت جو یا گندم کاشته می شود.فصل برداشت این گیاه پاییز است زمانی که دانه های آن سفت و غلاف آن سیاه یا زرد شده اند.استفاده از ماش به چهار هزار سال پیش و در جنوب هند باز می گردد. در تایلند آثاری از استفاده و کشت ماش در ۲۲۰۰ سال پیش، کشف شده‌است. ماش در چین به سویای سبز معروف است. مصرف ماش آمریکا سالانه بیش از ده میلیون تن می‌باشد که بیش از ۷۵% ماش مصرفی این کشور از خارج وارد می‌شود.
یکی از مهمترین خواص ماش، کاهش میزان کلسترول بدن است. مطالعات نشان داده اند، آنتی اکسیدان های موجود درماش از ایجاد رادیکال‌های آزاد در خون جلوگیری می کنند.از دیگر خواص ماش، کنترل و کاهش میزان التهاب است که می تواند از قلب در برابر بیماری های قلبی محافظت کند. ماش دارای آنتی اکسیدان های قوی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان کمک می کند. مطالعات نشان می دهند که این دانه دارای خاصیت ضد توموری است و از DNA در برابر آسیب ها و جهش ها محافظت می کند.
از انواع دیگر پلو می توان به : کاری پلو ،ماش پلو ، پلو مکزیکی و دمپختک با ماش اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا ماش از قبل خیس خورده را در نیم لیتر آب و کمی نمک روی آتش ملایم می‌پزیم.
  • گام 2پس از پخت دانه‌های ماش یک پیمانه آب سرد اضافه می‌کنیم.
  • گام 3پوست ماش را که روی آب شناور می‌شود با کفگیر می‌گیریم و آب‌کش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. 
  • گام 4برنج را مانند چلو ساده آب‌کش می‌کنیم.
  • گام 5سپس ماش پخته شده را با برنج مخلوط می کنیم.
  • گام 6مخلوط برنج و ماش را با کفگیر روی آب‌روغن می‌ریزیم و دیگ را روی شعله می‌گذاریم تا دَم بکشد .
  • گام 7در نهایت نیم پیمانه آب‌روغن روی برنج می‌دهیم.
  • گام 8دَم‌کنی می‌گذاریم و شعله را ملایم می‌کنیم.
  • گام 9بعد از ۴۵ دقیقه ماش‌پلو دم کشیده است.
  • گام 10گاهی کمی زیره به این پلو اضافه می‌کنند.

مواد لازم:

  • ماش : یک پیمانه
  • برنج : 2 پیمانه
  • نمک : به مقدار لازم
  • آب : 2.5 پیمانه

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir