منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
دلمه گوجه فرنگی
  • دلمه گوجه فرنگی
  • دلمه گوجه فرنگی
  • دلمه گوجه فرنگی
دلمه گوجه فرنگی
  • دلمه گوجه فرنگی
  • دلمه گوجه فرنگی
  • دلمه گوجه فرنگی
دلمه گوجه فرنگی
  • دلمه گوجه فرنگی
  • دلمه گوجه فرنگی
  • دلمه گوجه فرنگی

توضیحات

دلمه گوجه فرنگی یکی از دلمه های معروف در ایران است که معمولا در تابستان به دلیل فراوانی گوجه تهیه می شود. دلمه در واقع یک پیش غذای معروف در بین مردم خاورمیانه است. شاید برایتان جالب باشد که در زبان ترکی دلمه به معنای پر شدن است. و به همین دلیل غذاهایی که موادی داخل آنها گذاشته می شوند به دلمه معروفند. گوجه خود یکی از صیف جات است و به میزان فراوانی بین مردم در انواع غذاها، خورش ها و حتی سالادها استفاده می شود. دلمه گوجه فرنگی بین بسیاری از افراد حتی کودکان نیز طرفدار دارد. کودکان به دلیل رنگ قرمز آن و تنوع طعم و رنگ و موادی که داخل دلمه ریخته می شود جذب این غذا می شوند. در بسیاری از رستوران ها و میهمانی ها نیز از دلمه گوجه فرنگی استفاده می کنند. این نوع از دلمه ها را می توان به عنوان یک وعده ناهار و یا شام میل کرد. این غذا در ماه رمضان و در وعده افطار نیز به مصرف می رسد. گوجه فرنگی طبعی سرد دارد و از ویتامین هایی از جمله ویتامین a سرشار می باشد. گوجه فرنگی هضم مناسبی دارد و از این جهت دستگاه گوارش را دچار مشکل نمی کند. گوجه فرنگی به دلیل ارزش غذایی فراوانش در بازارها و فروشگاه ها به بیشترین میزان خریداری می شود. انواع دلمه ها از جمله دلمه گوجه فرنگی در بسیاری از موارد به دلیل سبک بودن و هضم راحت نه به عنوان غذای اصلی بلکه به عنوان پیش غذایی مناسب سرو می شوند.

از انواع دلمه های مشابه می توان به دلمه بادمجان، دلمه هویج، دلمه کلم برگ و دلمه پیاز اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1در اولین مرحله لپه ها را از ساعاتی قبل بخیسانید.
  • گام 2بهتر است که دو الی سه بار آب لپه ها را عوض کنید.
  • گام 3بعد از خیس شدن لپه ها آن ها را در قابلمه ای ریخته، مقداری نمک به آن اضافه کنید و سپس بعد از پخته شدن آن را آبکش کنید.
  • گام 4همزمان با پختن لپه برنج را نیز که از قبل خیس کرده اید و در آب نمک گذاشته اید را آبکش کنید.(بهتر است برنج نیم پز باشد.)
  • گام 5گوشت، پیاز داغ و ادویه های گفته شده را با مقداری روغن در تابه ای ریخته و سرخ کنید.
  • گام 6بعد از سرخ شدن مواد لپه و برنج نیم پز شده را نیز اضافه کنید.
  • گام 7بعد از 5 دقیقه تفت دادن مواد سبزی خشک شده( در صورت تمایل سبزی تازه) را نیز به آن اضافه کنید.
  • گام 8برای تهیه سس دلمه :
  • گام 9در تابه ای پیاز را با کمی فلفل، نمک، زردچوبه و رب گوجه فرنگی تفت دهید و برای رقیق شدن یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.
  • گام 10برای طعم دار شدن سس مقداری سبزی و آبغوره نیز به آن اضافه کنید.
  • گام 11مهم ترین و آخرین مرحله از تهیه دلمه :
  • گام 12ابتدا گوجه فرنگی را از قسمت بالایی برش دهید و داخل آن را خالی کنید.
  • گام 13سپس مواد داخل دلمه را با قاشق درون گوجه فرنگی بریزید و روی آن را با سس بپوشانید.
  • گام 14بعد از پر شدن تمام گوجه ها از مواد، آنها را در قابلمه ای بچینید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید تا بپزند.
  • گام 15بعد از گذشت 15 دقیقه دلمه های گوجه را بیرون آورده و می توانید نوش جان کنید.

مواد لازم:

  • گوجه فرنگی: 5 عدد
  • گوشت چرخ کرده : 150 گرم
  • برنج : 2 پیمانه
  • لپه خام : 3 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز : 2 عدد
  • سبزی خشک شده: 3 قاشق غذا خوری
  • پیاز داغ:2 قاشق غذاخوری
  • آبغوره: به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زرچوبه: به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir