دلمه کدو حلوایی

دلمه و کوفته , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
دلمه کدو حلوایی
  • دلمه کدو حلوایی
  • دلمه کدو حلوایی
  • دلمه کدو حلوایی
دلمه کدو حلوایی
  • دلمه کدو حلوایی
  • دلمه کدو حلوایی
  • دلمه کدو حلوایی
دلمه کدو حلوایی
  • دلمه کدو حلوایی
  • دلمه کدو حلوایی
  • دلمه کدو حلوایی

توضیحات

دلمه کدو حلوایی یکی از انواع جدید دلمه است که به تازگی بر سر سفره ایرانیان باز شده است.کدو حلوایی با طعم شیرین و خاصی که دارد موجب خوش طعم شدن این غذا شده است. این دلمه را می توان در وعده ناهار یا شام به مصرف رساند. کدو حلوایی از خانواده کدوها به شمار می رود و رنگ نارنجی، سبز و سفید دارد، بر خلاف ظاهر سفت و سختی که دارد داخل آن بسیار نرم است.
کدو حلوایی یکی از پر مصرف ترین خوراکی ها در مناسبت های مختلف از جمله اعیاد و یا شب یلدا می باشند. این میوه را افراد بسیاری به صورت پخته شده همراه با تزئینات و برش دهی های زیبا در شب یلدا میل می کنند. دلمه کدو حلوایی علاوه بر طعم خوب، شکل و جلوه زیبایی دارد.
کدو حلوایی خاصیت فراوان خود را با درمان برخی از بیماری ها از جمله رفع تب، درمان گرفتگی عضلات، استحکام بافت جسم و اشتها آور بودن نشان داده است. علاوه بر اینها ، از تخمه و حتی آب این میوه به دلیل ارزش غذایی و دارویی که دارد در خوراکی ها ، غذاها و نیز نوشیدنی ها استفاده می شود. باید توجه داشته باشید که در تهیه این دلمه می توانید برای رژیمی بودن آن، مواد داخل دلمه را به تنهایی و بدون اضافه کردن برنج آماده کنید.کدو حلوایی را می توانید به صورت پوست گرفته شده و خرد کرده در خورش ها، مرباها و حتی خوراک ها به کار ببرید.
به کار بردن کدو حلوایی با چاشنی ها و ادویه های خوش طعم به همراه سبزی های معطری مانند جعفری، نعنا و … در غذاها می تواند طعم خوب غذا را تا چندین برابر افزایش دهد. هنگام تهیه کدو حلوایی از بازار باید دقت کنید که کدوهای سفت و سالم را که نرم و له شده نباشند، خریداری کنید.
از انواع دلمه های مشابه می توان به دلمه هویج، دلمه فلفل دلمه ای، دلمه بادمجان و دلمه پیاز اشاره کرد.

خرید مواد اولیه مورد نیاز از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا برنج را با آب و مقداری نمک به مدت 3 ساعت خیس کنید و قبل از پخت، آب روی آن را خالی کنید.
  • گام 2کدو حلوایی را بشویید و خشک کنید.
  • گام 3سرِ کدو را برش داده و داخل آن را خالی کنید.
  • گام 4نیمی از کره را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
  • گام 5عسل، نیمی از دارچین، جوز هندی، زنجبیل، آب لیمو و مقداری فلفل سیاه را به کره بیافزایید و تفت دهید.
  • گام 6سپس از روی حرارت بردارید و دیواره داخل کدو و درِ کدو را با آن مزه‌دار کنید.
  • گام 7در قابلمه‌ای مناسب مقداری آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید.
  • گام 8سپس برنج را داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید به مدت 8 دقیقه تا نیم‌ پز شود، سپس در آبکش بریزید.
  • گام 9پیاز را در تابه‌ای حاوی مقداری روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس گوشت را به آن افزوده و تفت دهید، حرارت را زیاد کنید تا آب گوشت تبخیر شود.
  • گام 10زرشک و شکر را به گوشت افزوده و مخلوط کنید.
  • گام 11نیمی از زعفران، باقی‌مانده دارچین، جوز‌هندی، زنجبیل، آب‌ لیمو، مقداری نمک و فلفل را به گوشت اضافه کرده و مجدداً همه مواد را تفت دهید.
  • گام 12سپس از روی حرارت بردارید، سبزی و برنج را نیز به آن اضافه و مخلوط کنید.
  • گام 13داخل کدو را با مخلوط بالا پُر کنید.
  • گام 14درِ کدو را گذاشته و در سینی مخصوص فر قرار دهید.
  • گام 15باقی مانده کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود و به همراه مابقی زعفران روی پوست بیرونی کدو بمالید.
  • گام 16سپس مواد را در طبق وسط فری که از یک ربع قبل با حرارت 175 درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده‌اید به مدت یک ساعت و 30 دقیقه قرار دهید تا کاملاً پخته شود.
  • گام 17در مرحله آخر، دلمه را در ظرف مورد نظر قرار دهید و سرو کنید.

مواد لازم:

  • برنج : 1 پیمانه
  • فلفل سیاه (پودر شده) : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • کدو حلوایی متوسط :1 عدد
  • کره : یک دوم پیمانه
  • عسل : یک دوم پیمانه
  • دارچین (پودر شده) : یک قاشق چای خوری
  • جوز هندی (پودرشده) : یک قاشق چای خوری
  • زنجبیل (پودر شده) : یک قاشق چای خوری
  • آب لیموترش : یک چهارم پیمانه
  • پیاز : 1 عدد(اسلایس شده)
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) : به مقدار لازم
  • گوشت چرخ کرده (مخلوط گوساله و گوسفند) : 400 گرم
  • زرشک (شسته و خشک‌ شده) : یک چهارم پیمانه
  • شکر : یک چهارم پیمانه
  • زعفران (ساییده و حل‌ شده در آب ) : 3 قاشق سوپ خوری
  • سبزی (پاک‌ و خردشده) : 150 گرم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir