منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
دلمه به
  • دلمه به
  • دلمه به
  • دلمه به
دلمه به
  • دلمه به
  • دلمه به
  • دلمه به
دلمه به
  • دلمه به
  • دلمه به
  • دلمه به

توضیحات

دلمه به یکی دیگر از غذاهایی ست که می توان با میوه به تهیه کرد.دلمه انواع مختلفی دارد و تقریباً با تمام سبزی ها و صیفی جات می توان این غذای خوشمزه را تهیه کرد.شاید اسم دلمه به را خیلی کم شنیده باشید زیرا معمولا مرسوم بوده که بیشتر از این میوه بابت تهیه مربا استفاده می شده است اما به به دلیل خواص زیادی دارد که دارد به گونه های مختلف می توان آن را تهیه کرد از مربا گرفته تا انواع خورش و حتی دلمه. طرز تهیه دلمه به راحت است زیرا به دلیل اینکه این میوه گرد است مانند سیب زمینی فقط باید داخل آن را خالی کنید و مواد لازم برای دلمه را داخل آن بریزید و اجازه دهید تا پخته شود. به در واقع میوه ای خشک و کرکی ست که تقریبا طعمی ترش و گًس دارد.با این حال هنگامی که پخته می شود بسیار خوش طعم است. این میوه به صورت جهانی در ایران ، ترکیه، چین، ازبکستان، آرژانتین، نیوزیلند نیز پرورش می‌یابد. به سرشار از ویتامین های آ و ب، و املاح آهکی و تانن است. به دارای پروتید، گلوسید، لیپید و آب است و صد گرم آن تولید ۱۱۲ کالری انرژی می کند. این میوه مقوی معده و متوقف کننده اسهال های ساده و خونی است. در ورم حاد در روده ها، خونریزی های قاعدگی و بواسیری، اثر بسیار موثری دارد.میوه به دارای مقدار زیادی فیبر غذایی، پتاسیم ، قند و ویتامین C می باشد. این میوه فاقد چربی است. در برخی نقاط جهان دانه های به را خشک می کنند و به همراه مقدار کمی آب می پزند که به عنوان داروی سرفه کاربرد دارد. لعاب به دانه برای ترمیم زخم ها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است. جویدن به دانه برای رفع کندی دندان ها و برای تقویت نیروی جنسی در گرم مزاج ها مفید است. از انواع دیگر دلمه می توان به دلمه کاهو ، دلمه کلم برگ ، دلمه برگ مو و دلمه بادمجان اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا لپه را از شب قبل خیس کنید.
  • گام 2آب روی لپه خیس شده را خالی کرده سپس آن را در قابلمه ای حاوی مقداری آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا 3 ساعت بپزد.
  • گام 3در اواخر پخت لپه، مقداری نمک به آن افزوده و آن را آبکش کنید. سس دلمه را آماده کنید.
  • گام 4آب روی برنج خیس ‏شده را خالی کرده و آن را داخل ‏قابلمه‏ آب جوش بریزید و 10 تا 14 دقیقه، روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آبکش کنید.
  • گام 5سر به را به وسیله چاقو برش بزنید و کنار بگذارید .
  • گام 6سپس داخل بِه را به وسیله قاشق چایخوری خالی کنید طوریکه قطر دیواره آن یک سانتیمتر شود (دقت کنید کف و دیواره سوراخ نشود).
  • گام 7بِه های آماده شده را در ظرفی حاوی آب و مقداری کمی سرکه قرار دهید تا سیاه نشوند سپس آنها را از ظرف خارج کنید.
  • گام 8پیاز را در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، تفت دهید تا نرم و شفاف شود .
  • گام 9سپس گوشت را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا آب آن کاملاً کشیده شود (در حین این کار، گوشت را با پشت قاشق چوبی از هم باز کنید).
  • گام 10رب گوجه فرنگی را در تابه ای جداگانه حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، تفت دهید تا خوشرنگ شود.
  • گام 11سپس آن را به همراه، لپه، برنج، زردچوبه، مقداری نمک و فلفل سیاه به تابه حاوی گوشت اضافه کنید و تفت دهید.
  • گام 12جعفری را به آن بیافزایید و هم بزنید.
  • گام 13تابه را از روی حرارت بردارید و داخل بِه ها را از مخلوط گوشت پُر کنید .
  • گام 14سپس روی آنها را با قسمت سر کنار گذاشته شده بپوشانید.
  • گام 15بِه ها را در قابلمه ای بچینید و سس دلمه آماده شده را به همراه مقداری آب در قابلمه بریزید طوریکه آب تا نیمی از دلمه ها را بپوشاند.
  • گام 16قابلمه را 45 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و سس غلیظ شود.
  • گام 17در اواخر پخت، زعفران را به آن اضافه کنید.
  • گام 18پس از پخت، دلمه ها را در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.
  • گام 19روش تهیه سس دلمه:
  • گام 20یک عدد پیاز (نگینی خردشده) را در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، تفت دهید تا طلایی رنگ شود .
  • گام 21سپـس یک قاشق چایخوری زردچوبه (پودرشده) را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  • گام 222 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی را به آن بیافزایید و به تفت دادن ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی خوشرنگ شود.
  • گام 23100 گرم آلوی خورشی را به همراه 250 میلیلیتر آب به آن اضافه کنید و با مقداری آبغوره، نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) سس را مزه دار کنید.

مواد لازم:

  • لپه : 50 گرم
  • نمک : به مقدار لازم
  • دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) : به مقدار لازم
  • سس دلمه طبق دستور داده‌شده(در قسمت مراحل پخت)
  • برنج :1 پیمانه
  • سرکه سفید : به مقدار لازم
  • بِه : 4 عدد
  • پیاز : 1 عدد
  • روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) : به مقدار لازم
  • گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) : 300 گرم
  • رب گوجه‌فرنگی :1 قاشق سوپخوری
  • زردچوبه (پودرشده) :1 قاشق سوپخوری
  • جعفری (پاک و خردشده) : 30 گرم
  • زعفران : 40 میلی‌لیتر

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir