منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • حلیم بادمجان

توضیحات

حلیم بادمجان یکی از غذاهای معروف استان اصفهان است.همان طور که می دانید با بادمجان غذاهای متنوعی می توان تهیه کرد و دایره استفاده از این ماده غذایی در ایران بسیار زیاد است از انواع خورش گرفته تا انواع پیش غذا و غذاهای سریع .یکی از معروف ترین غذاهایی که می توان به بادمجان تهیه کرد کشک بادمجان است اما ما در اینجا می خواهیم شما را با طرز تهیه حلیم بادمجان آشنا کنیم این غذا در ظاهر شباهت زیادی به کشک بادمجان دارد اما تفاوت بسیاری با این غذا دارد و آن این است که برای پخت این غذا از گوشت و حبوبات نیز استفاده می شود و در واقع یک غذای کامل را تشکیل می دهد.حلیم بادمجان علاوه بر اصفهان در شهرهای کرمان و شیراز نیز دارای تاریخچه است هر چند که امروزه این غذای خوشمزه در اکثر نقاط ایران تهیه می شود.مهم ترین ماده این غذا همان طور که در بالا اشاره شد بادمجان است . این گیاه بومی هندوستان بوده است و در تمام مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند.ارتفاع آن به ۴۰ تا ۱۵۰ سانتی متر نیز می رسد. بادمجان باید تازه و کم تخم و جوان بوده و پوست براق داشته باشد و نوع طویل آن از نوع مدورش بهتر است.از ویتامین های موجود در بادمجان می توان به ویتامین های گروهB ، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن اشاره کرد.بادمجان دارای فیتونوترینت هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارند. فیتونوترینت های موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید و فلاوونوئیدها مانند ناسونین می باشند. اجزای فنولیکی دارای خاصیت ضد سرطانی، ضدکلسترول بد خون و ضد ویروسی می باشد.بادمجان به دلیل ذخیره فیبر زیادی که دارد در پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ بسیار موثر است. این خوردنی هنگام عبور از روده ها مواد سمی و شیمیایی را جذب می کند و روده را از این مواد سرطان زا پاکسازی می نماید.از دیگر غذاهایی که می توان با بادمجان تهیه کرد می توان به : بادمجان شکم پر ، آش بادمجان ، میرزاقاسمی و شش انداز اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1ابتدا ۱ پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن در یک تابه تفت می دهیم تا پیاز نرم شود.
  • گام 2سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا زردچوبه و پیاز به خوبی مخلوط شوند.
  • گام 3گوشت را به قطعات کوچک تقسیم می کنیم و به تابه اضافه می کنیم.
  • گام 4تفت دادن گوشت را ادامه می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی پخته شود.
  • گام 5پس از اینکه گوشت کمی پخته شد چند لیوان آب به تابه اضافه می کنیم و با حرارت ملایم اجازه می دهیم تا گوشت بپزد.
  • گام 6عدس را با چند لیوان آب روی حرارت می گذاریم تا بپزد.
  • گام 7برنج را هم خیس می کنیم و پس از اینکه عدس کمی نرم شد برنج را به آن اضافه می کنیم تا با هم بپزند و لعاب بیندازند.
  • گام 8بادمجان ها را پوست می گیریم و یا به صورت سرخ شده یا به صورت آبپز می پزیم.
  • گام 9بهتر است پس از پوست گرفتن بادمجان ها مقداری نمک روی آنها بریزیم و بگذاریم تا علاوه بر گرفتن تلخی بادمجان ها ، رطوبت آنها هم خارج شود تا اگر خواستیم با روغن سرخ کنیم روغن کمتری جذب کنند.
  • گام 10پس از اینکه بادمجان ها را پختیم یا سرخ کردیم آنها را با کوشکوب له می کنیم و کنار می گذاریم.
  • گام 11در این مرحله کشک را در مقداری آب حل می کنیم و به قابلمه برنج و عدس اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا مواد یکدست شوند.
  • گام 12در این مرحله گوشت را پس از پختن ریش ریش می کنیم و به همراه بادمجان های له شده به قابلمه اضافه می کنیم.
  • گام 13پس از اینکار مغز گردو را هم خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
  • گام 14مواد را روی حرارت به خوبی مخلوط می کنیم تا حلیم بادمجان جا بیفتد.
  • گام 15حالا نعناع خشک را به همراه مقداری روغن در یک کاسه کوچک تفت می دهیم تا به عنوان نعناع داغ روی حلیم بادمجان بریزیم.
  • گام 16۲ عدد پیاز را به صورت خلالی ریز خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم سپس برای تزیین حلیم بادمجان کنار می گذاریم.
  • گام 17پس از اینکه حلیم بادمجان جا افتاد و آماده شد آنرا در ظرف مورد نظر می کشیم.

مواد لازم:

  • بادمجان : 1 کیلوگرم
  • گوشت : 500 گرم
  • برنج : ⅖ پیمانه
  • عدس : 1 پیمانه
  • کشک : 1 لیوان
  • گردوی پودر شده : 2 قاشق غذاخوری
  • روغن : 4 قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک : 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز : 3 عدد

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir