ته چین کشمش و لپه سمنان

پلو , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
ته چین کشمش و لپه سمنان
  • ته چین کشمش و لپه سمنان
  • ته چین کشمش و لپه سمنان
  • ته چین کشمش و لپه سمنان
  • ته چین کشمش و لپه سمنان

توضیحات

ته چین کشمش و لپه غذایی خوشمزه مخصوص استان سمنان است. همان طور که از اسم این غذا پیداست این غذا بر پایه کشمش ، برنج و لپه است.  البته در این غذا سینه مرغ هم وجود دارد. مطابق با دستور پخت ته چین های دیگر در این ته چین هم ماست چکیده ،زعفران و تخم مرغ وجود دارد. نکته جالبی که باید به آن توجه کنید این است که ماست چکیده بکار رفته در این غذا حتما باید ترش باشد. برنج این غذا می تواند مطابق با سلیقه شما به صورت آبکش یا دمی باشد. حتما دقت کنید که لپه ها به خوبی پخته و مغز پخت شوند. ترکیب لپه و کشمش در کنار سینه مرغ و زعفران و ماست چکیده ترش طعم دلپذیری ایجاد می کند. حتما دقت کنید که در مرحله اول برنج باید زنده برداشته شود تا در مرحله پخت ته چین شل نشود. مخلوط برنج ،ماست ، تخم مرغ و زعفران را کف قابلمه ریخته و سپس تمام مواد آماده شده را روی برنج بریزید و به خوبی با قاشق فشار دهید تا یکدست شود. اجازه دهید ته چین با حرارت ملایم دم بکشد. این غذا به دلیل دارا بودن کشمش طعم شیرین دارد و از این جهت برای کودکان بسیار خوشایند است. کشمش خواص مفید فراوانی دارد از جمله آنها این است که به کاهش فشار خون کمک می کند و از سلامت قلب محافظت می کند. کشمش نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به سرطان دارد. کشمش بدلیل دارا بودن خواص مفید فراوانی که دارد می تواند در رژیم غذایی روزانه شما گنجانده شود. علاوه بر آنکه مصرف کشمش انرژی زا است همچنین مقادیر بالایی از پتاسیم ،آهن ، فیبر و دیگر مواد مغذی را دارا است. علاوه بر تمامی موارد گفته شده مصرف کشمش به سلامت دهان و دندان کمک می کند و جالب است بدانید که در رفع پوسیدگی دندان هم بی تاثیر نیست. از انواع دیگر پلو می توان به : ته چین با گوشت ، ته چین هویج ، کدو پلو و بت ماهی سورین(برنج ماهی شور) اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1برنج را شسته و بخیسانید.
  • گام 2آن را در آب جوش ریخته یا بصورت کته یا آبکش دم کنید.
  • گام 3لپه را شسته و داخل آب و روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
  • گام 4روغن را حرارت قرار داده و پیاز خلال شده و سینه مرغ را بخوبی در آن تفت دهید.
  • گام 5نمک و فلفل و زعفران را اضافه کنید.
  • گام 6کمی آب روی مواد بریزید تا خوب پخته شوند.
  • گام 7پس از پختن مرغ آن را ریش ریش کرده و کنار بگذارید.
  • گام 8کشمش پلویی را کمی بخیسانید و سپس در روغن تفت دهید.
  • گام 9در کاسه جداگانه تخم مرغ ها را با چنگال هم زده تا باز شوند.
  • گام 10سپس کمی روغن ،زعفران دم کرده و ماست چکیده را اضافه نمایید.
  • گام 11برنج را با آن مخلوط کنید.
  • گام 12کشمش و سایر مواد را با هم روی برنج بریزید و با قاشق فشار دهید.
  • گام 13بگذارید ته چین دم بکشد.
  • گام 14غذا آماده سرو است.

مواد لازم:

  • سینه مرغ : 800 گرم
  • برنج : 3 پیمانه
  • کشمش پلویی : یک دوم پیمانه
  • تخم مرغ : 2 تا 3 عدد
  • لپه : یک دوم پیمانه
  • ماست چکیده ترش : 300 گرم
  • پیاز : 1 عدد
  • روغن : به میزان لازم
  • زعفران : به میزان لازم
  • پیاز : 1 عدد
  • فلفل : به میزان لازم

دیدگاه خود را بنویسید

5 ستاره
  • 5 ستاره
  • 4 ستاره
  • 3 ستاره
  • 2 ستاره
  • 1 ستاره
https://khordanihaa.ir