منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان
  • بورانی بادمجان

توضیحات

بورانی بادمجان یک پیش غذای گیاهی خوشمزه است. بورانی، برانی یا بولانی نوعی پیش غذای گیاهی ایرانی است که با سبزیجاتی همچون اسفناج، بادمجان و کدو تهیه می شود. این پیش غذا در زمان حکومت صفویان و در دوره آشپزی شاه اسماعیل به وجود آمده است. بر اساس آشپزی آن دوره هر قلیه ای را که در آن سیر و ماست وجود داشت بورانی می گفتند. برای درست کردن بورانی می توانید از ماست ترش یا کشک استفاده کنید. ما ایرانی ها بورانی را غذایی شمالی می دانیم در حالیکه خارجی ها این پیش غذای لذیذ را یک خوراک افغانی می دانند. این غذا در ترکیه و کشورهای حاشیه دریای مدیترانه نیز سرو می شود.
این غذا را همراه با ماست، سبزیجات پخته یا کبابی به صورت سرد یا گرم به عنوان پیش غذا، افطار یا غذای اصلی سرو می کنند. در برخی نواحی ایران به این غذای فوق العاده بورانی گفته نمی شود بلکه آن را ماست و بادمجان، ماست و لبو، ماست و اسفناج صدا می کنند. دستور تهیه انواع بورانی ها را می توانید در سایت خوردنی ها پیدا کنید. بورانی اسفناج رایج ترین نوع بورانی در ایران است اما امروز قصد داریم دستور پخت بورانی بادمجان را به شما آموزش دهیم.

رمز و راز تهیه یک بورانی بادمجان خوشمزه و خاص
فوت کوزه گری درست کردن بورانی بادمجان این است که بادمجان ها را به هیچ وجه سرخ نکنید و آن ها را کباب کنید چون نحوه پخت بادمجان نقشی اساسی در مزه بورانی دارد.

برای لذیذتر کردن بورانی بهتر است از سیر تازه، نعناع و گلسرخ و مقدار کمی زعفران استفاده کنید.
اگر می خواهید بقیه بورانی را در یخچال نگهداری کنید باید آن را در ظرف در بسته قرار دهید.
این غذا به طور متوسط ار ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلوکالری انرژی دارد. پس اگر اضافه وزن و مشکل چربی دارید بهتر است این غذا را مصرف نکنید.

از انواع دیگر پیش غذا می توان به : حمص ، کشک کدو ، بورانی کنگر و کال کباب اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1بادمجان ها را بشویید و با پوست روی آتش، گاز یا داخل فر قرار دهید و کبابی کنید.
  • گام 2برای کبابی کردن در فر لازم است فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید.
  • گام 3روی بادمجان ها شیارهای عمیق ایجاد کنید و آنها را در سینی فر بچینید و اجازه دهید 30 دقیقه در فر بماند تا مغز پخت شود.
  • گام 4پس از این کار گریل را روشن کنید و اجازه دهید یک طرف کاملا برشته و دودی شود و پس از آن بادمجان را برگردانید تا طرف دیگر هم کبابی شود.
  • گام 5یک ظرف گود را با آب سرد پر کنید.
  • گام 6بادمجان های کبابی داغ را داخل آب سرد قرار دهید . (راه دیگر این است که بادمجان های کبابی شده را داخل کیسه فریزر قرار دهید و در آن را ببندید پس از 10 دقیقه کیسه را باز کرده و پوست به راحتی کنده می شود.)
  • گام 7با این کار به پوست بادمجان شوک وارد می شود و راحت می توانید پس از چند دقیقه پوست را جدا کنید.
  • گام 8پس از جدا کردن پوست، بادمجان را در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  • گام 9ماست را در ظرفی بریزید و نمک و فلفل را همراه سیر رنده یا له شده به آن بیافزایید.
  • گام 10آب بادمجان که گرفته شد آن را به وسیله میکسر یا گوشت کوب له کنید.
  • گام 11ماست و بادمجان را همراه پودر گردو با هم ترکیب کنید.
  • گام 12اگر دوست دارید یک قاشق چایخوری نعناع خشک یا سبزیجات معطر مانند ریحان، ترخون و … به بورانی بادمجان  اضافه کنید تا بورانی بادمجان خوش عطر تری داشته باشید.
  • گام 13همچنین می توان مقداری روغن زیتون به ماست و بادمجان اضافه کرد.

مواد لازم:

  • بادمجان متوسط : 3 عدد
  • ماست چکیده یا پر چرب : 2 پیمانه
  • سیر : 2 حبه
  • پودر گردو : 1/4 پیمانه
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل سیاه : به مقدار لازم
  • سبزیجات خشک : در صورت تمایل

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir