باقلوا قزوین

منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
باقلوا قزوین
  • باقلوا قزوین

توضیحات

باقلوا قزوین یکی از سنتی ترین شیرینی های ایرانیان است و انواع مختلفی دارد. یکی از معروف ترین انواع باقلوا، باقلوا قزوین است. نام دیگر این شیرینی، باقلوا پرچمی می باشد. زیرا از چندین رنگ تشکیل شده است. همان طور که گفتیم باقلوا سابقه طولانی در ایران دارد البته در کشورهای دیگری نیز همچون ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه نیز تهیه می‌شود. باقلوا در واقع شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه است. این شیرینی در ایران به شکل‌های مختلف همچون لوزی، مربعی و لوله‌ای و در انواع طعم‌های پسته ای، بادامی، نارگیلی و غیره با مواد اولیه ای نظیر: گلاب، شکر، هل، آرد، بکینگ پودر، زرده تخم مرغ، خاک قند، شیر و روغن تهیه می‌شود. باقلوای سنتی قزوین، گل سر سبد باقلواها در ایران می باشد. مردم قزوین به دلیل داشتن روحیه مهمان نوازی همیشه سعی می کنند که بهترین شیرینی ها را با مرغوب ترین مواد تهیه کنند. به همین دلیل طعم، مزه و رنگ شیرینی های مردم قزوین زبان زد خاص و عام است. گل سر سبد شیرینی های قزوین همین باقلوا پیچ و لوزی ایست که امروز می خواهیم طرز تهیه آن را برای شما بازگو کنیم. ویژگی بارز این شیرینی، تهیه مواد اصلی آن یعنی بادام و پسته از باغستان سنتی قزوین است چرا که پسته قزوین دارای سبزینگی منحصر به فردی است به طوری که حرارت، توانایی زدوده کردن رنگ سبز و بسیار دلنواز آن را ندارد و ترکیب هل، زعفران و اندکی قند در کنار رنگ های سبز، سفید و قزمز، زیبایی و طعم بی نظیری را به آن می‌بخشد و می‌تواند پذیرای ذائقه‌های متفاوت میهمان‌های قزوین باشد. پسته قزوین به دلیل دارا بودن رنگ سبز عالی، امگا ۳، اسید آمینه های ضروری و عطر و طعم ویژه، مرغوبیت خاصی در جهان دارد و اغلب در صنایع غذایی و شیرینی پزی به کار می رود.
به شما پیشنهاد می کنیم که در ادامه با طرز تهیه نان برنجی قزوین، شیرینی بهشتی، سوهان عسلی اصفهان و شیرینی وینا زعفرانی نیز آشنا شوید.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا قبل از هر کاری بادام‌ها و پسته‌های را پوست بگیرید و خوب چرخ کنید.
  • گام 2خمیر لواش باقلوای دو رنگ بادام و پسته را به طریق ذیل آماده می‌کنیم
  • گام 3شیر، بکینگ پودر و روغن و زرده تخم مرغ را مخلوط می‌کنیم
  • گام 4کم کم آرد می‌ریزیم و مرتب به‌هم می‌زنیم تا مایه خمیر شده به‌دست نچسبد و زیاد هم سفت نشود.
  • گام 5سپس خمیر را خوب مالش می‌دهیم و می‌گذاریم دو سه ساعت در کیسه نایلون بماند.
  • گام 6سپس مایه بادام، پسته و قند و هل کوبیده را مخلوط می‌کنیم.
  • گام 7آنگاه روی میز کمی آرد می‌پاشیم (باقلوا را می‌توان در سینی و یا در جعبه کوچک نیم کیلوئی و یا یک کیلوئی تهیه کرد، البته خیلی راحت‌تر است که باقلوا را در جعبه تهیه نمائیم)
  • گام 8در صورت تهیه در جعبه از خمیر گلوله‌ای به اندازه یک گردو بر‌می‌داریم روی میز را کمی آرد می‌پاشیم و خمیر را با نورد نازک تا حدی که ممکن است باز می‌کنیم و دقت می‌کنیم بآن فرم جعبه را بدهیم با برس مخصوص آرد روی لواش را پاک می‌نمائیم جعبه را روی لواش قرار می‌دهیم؛ لواش را به حدی که تقریباً اطرافش نیم سانت از جعبه بزرگ‌تر شود می‌بریم و این لواش را در جعبه می‌اندازیم و به همین طریق داخل جعبه را می‌توان ۲ تا ۳ ورقه لواش انداخت‌،در میان هر ورق لواش می توانید از مخلوط های تهیه شده مثلا یک ردیف ساده با پودر قند، یک ردیف بادام، یک ردیف پسته و مجدد یک ردیف ساده استفاده کنید بعد جعبه را با مایه بادام‌، پسته و قند آماده شده پر می‌کنیم و با پشت قاشق مایه را فشار می‌دهیم تا کاملاً سفت و صاف شود.
  • گام 9کمی گلاب با دست روی بادام، پسته و قند می‌پاشیم .
  • گام 10دو تا چهار ورق لواش به طریق فوق روی جعبه می‌اندازیم و باقلوا را با کارد به‌صورت لوزی یا چهار گوش می‌بریم.
  • گام 11۱۵۰ گرم روغن آب کرده را داغ می‌کنیم و به تناسب روی جعبه می‌دهیم و جعبه‌ها را داخل سینی فر می‌چنیم.
  • گام 12سینی را روی پنجره اول فر به‌طرف پائین با حرارت ۳۰۰ درجه می‌گذاریم تا یک ربع الی ۲۰ دقیقه بماند.
  • گام 13بعد سینی را روی پنجره آخر فر به‌طرف بالا می‌گذاریم تا یک ربع بماند و روی باقلوا کمی طلائی رنگ شود.
  • گام 14سینی را بیرون می‌آوریم کمی که سرد شد روی جعبه‌ها را به تناسب از شربت آماده شده می‌ریزیم (شربت باقلوا را یک مرتبه روی باقلوا نمی‌دهیم بهتر است شربت را به دفعات روی باقلوا داد تا باقلوا زیاد خمیر نشود).
  • گام 15شربت باقلوا را به طریق ذیل آماده می‌کنیم
  • گام 16شکر را با یک و نیم فنجان آب مخلوط می‌کنیم و روی آتش می‌گذاریم تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود.
  • گام 17گلاب را می‌ریزیم چند جوش که زد شربت را از صافی رد می‌کنیم.
  • گام 18در صورتی‌که باقلوا مدتی ماند و خشک شد کمی شربت رقیق و گرم روی باقلوا می‌دهیم.
  • گام 19در صورتیکه باقلوا را در سینی تهیه کردیم باید لواش را بزرگ به اندازه سینی باز کرده و به طریق فوق عمل نمود.

مواد لازم:

  • پسته : ۲۵۰ گرم
  • بادام : ۲۵۰ گرم
  • خاک قند : ۲۵۰ گرم
  • هل : ۱ قاشق سوپخوری
  • زرده تخم مرغ : ۲ عدد
  • شیر هموژنیزه : ۱ فنجان
  • روغن : ۲ قاشق سوپخوری
  • آرد سفید : ۱۷۵ گرم
  • بکینگ پودر : نصف قاشق مربا خوری
  • آب : ۱.۵ فنجان
  • شکر : ۵۰۰ گرم
  • گلاب : نصف فنجان

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir