توضیحات
اردک باسترما(باسترماپلو) از غذاهای سنتی استان گیلان است. باسترما به معنی دفن شده است. به این صورت که محتویات این غذا داخل غذا قرار می گیرد و دیده نمی شود.
در واقع این غذا یک نوع ته چین است که به صورت تک نفره سرو می شود و تمامی مواد آن داخل برنج قرار میگیرد و با هم پخته می شود.
یکی دیگر از ویژگی های این غذای خاض استفاده رب های محلی و خوشمزه مثل رب ازگیل در آن است که طعم بی نظیری به این غذا می دهد.
این غذا درست است که منصوب به شمال گیلان یعنی شهر آستارا میباشد اما این غذا در واقع جز غذاهای اصلی شهر اردبیل نیز هست و به دلیل همسایگی این دو شهر در شمال غرب ایران غذاهای مشترک بین این دو شهر زیاد دیده میشود که هر کدام بر اساس فرهنگ و ذایقه خود تغییراتی در آن داده اند.
نحوه سرو این پلو معمولا به صورت قابلمه کوچک تک نفره است، یعنی به تعداد نفرات در ظرف های جداگانه درست می شود، مزه اش هم به همین است. ریشه اصلی این غذا مربوط به بادکوبه (همان باکو) فعلی می باشد.
این غذا در شهرهای آستارا و اردبیل جزء غذاهای اصلی بوده و در منوی ثابت غذاهای این استان ها قرار دارد. از جمله غذاهای دیگر که اسامی خاصی دارند می توان به بت بانکلینک(یاقلا پلو)، بت ماهی سورین(برنج ماهی شور)، مچبوس(ته انداز) و برنج با خاشتلی(رشته پلو) اشاره کرد.