اردک باسترما

پلو , ناهار ,
منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
اردک باسترما
  • اردک باسترما

توضیحات

اردک باسترما(باسترماپلو) از غذاهای سنتی استان گیلان است. باسترما به معنی دفن شده است. به این صورت که محتویات این غذا داخل غذا قرار می گیرد و دیده نمی شود.

در واقع این غذا یک نوع ته چین است که به صورت تک نفره سرو می شود و تمامی مواد آن داخل برنج قرار میگیرد و با هم پخته می شود.

یکی دیگر از ویژگی های این غذای خاض استفاده رب های محلی و خوشمزه مثل رب ازگیل در آن است که طعم بی نظیری به این غذا می دهد.

این غذا درست است که منصوب به شمال گیلان یعنی شهر آستارا میباشد اما این غذا در واقع جز غذاهای اصلی شهر اردبیل نیز هست و به دلیل همسایگی این دو شهر در شمال غرب ایران غذاهای مشترک بین این دو شهر زیاد دیده میشود که هر کدام بر اساس فرهنگ و ذایقه خود تغییراتی در آن داده اند.

نحوه سرو این پلو معمولا به صورت قابلمه کوچک تک نفره است، یعنی به تعداد نفرات در ظرف های جداگانه درست می شود، مزه اش هم به همین است. ریشه اصلی این غذا مربوط به بادکوبه (همان باکو) فعلی می باشد.

این غذا در شهرهای آستارا و اردبیل جزء غذاهای اصلی بوده و در منوی ثابت غذاهای این استان ها قرار دارد. از جمله غذاهای دیگر که اسامی خاصی دارند می توان به بت بانکلینک(یاقلا پلو)، بت ماهی سورین(برنج ماهی شور)، مچبوس(ته انداز) و برنج با خاشتلی(رشته پلو) اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1در یک قابلمه مقداری آب ریخته و 2 عدد پیاز درسته و اردکی را که از شب قبل با مقداری رب ازگیل ترش آغشته کرده ایم(به اندازه 1 قاشق مرباخوری به کل اردک رب ازگیل ترش می زنیم) در درون آب گذاشته و مقداری نمک ، فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا اردک نیم پز شود.
  • گام 2زمانیکه مقدار آب خیلی کم شد(به اندازه نصف لیوان آب درون قابلمه ماند)، پیازهای درسته را از درون قابلمه بر می داریم.
  • گام 3پیازهای دیگر را که رنده کرده ایم را در ماهی تابه ریخته و بدون روغن تا حدی تفت می دهیم تا آبش کشیده شود.
  • گام 4پس از اینکه پیاز سرد شد ، مغز گردو آسیاب شده ، رب ازگیل ترش یا رب انار، نمک ، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کرده و کامل با هم مخلوط می کنیم ، تا یکدست شود.
  • گام 5مخلوط حاصل را که لونگی نام دارد در داخل شکم اردک قرار می دهیم .
  • گام 6برنج را آبکش نموده و حدود یک سوم آن را داخل قابلمه می ریزیم.
  • گام 7سپس اردک را داخل قابلمه قرار داده و مجدد باقیمانده برنج را روی اردک ریخته و در قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم پخته شود.

مواد لازم:

  • اردک متوسط : 1 عدد
  • برنج : 4 پیمانه
  • مغز گردو: 250 گرم
  • پیاز متوسط : 4 عدد
  • رب ازگیل ترش یا رب انار: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir