منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی
  • پلو کدو حلوایی

توضیحات

پلو کدو حلوایی یکی از خوشمزه ترین و قدیمی ترین غذاهای شمال ایران و به خصوص مازندران است. این غذا به دلیل طعم شیرین و رنگ جالبی که دارد علاوه بر بزرگسالان، توجه کودکان را نیز جلب می کند. کدو حلوایی طعم شیرینی دارد که بدون مواد افزودنی قندی در اعیاد و به ویژه شب یلدا پخته شده و افراد خانواده میل می کنند. این طعم شیرین شاید به تنهایی مورد پسند برخی افراد نباشد، اما باید دانست که با استفاده کدو حلوایی در این پلو به همراه انواع ادویه ها و چاشنی ها می توان طعم آن را مطابق میل تغییر داد. کدو حلوایی علاوه بر پلو ها و مصرف اعیادی چون شب یلدا در انواع خورش ها و مرباها نیز به میزان فراوانی استفاده می شود.

کدو حلوایی از خانواده کدوها است و از گروه میوه هایی با ابعاد بزرگ و شیرین از جمله خربزه ها و هندوانه ها محسوب می شود. گیاه این میوه دارای برگ های پهن است که از برگ، دانه و پوست این میوه نیز استفاده های گوناگون دارویی و آشپزی می شود. بیشترین ماده ای که در کدو حلوایی یافت می شود، ویتامین A است که در درمان و تقویت قوه بینایی بسیار مفید می باشد. کدو حلوایی در طب سنتی به عنوان تب بر و ضد حساسیت کاربرد فراوان دارد. از دیگر خواص کدو حلوایی می توان به تقویت ذهن، مقاومت بافت بدنی، رفع بی خوابی، درمان خستگی و نیز درمان گلو درد و افرایش دهنده اشتها اشاره کرد.

این پلو خوشمزه را می توان در دو وعده ناهار و یا شام به صورت تنها و یا همراه خورش های متفاوت نوش جان کرد. از دیگر پلوهای مشابه می توان به پلو یونانی ، بریان ماهی ، چشم بلبلی پلو و کلم پلو شیرازی اشاره داشت.

مراحل:

  • گام 1ابتدا برنج را در آب نمک بگذارید تا خیس شود.
  • گام 2گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده و ادویه ها با یک دیگر مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا خمیر مناسبی از آنها حاصل شود.
  • گام 3سپس آنها را به شکل دایره های کوچک و مناسب درآورید.
  • گام 4در ظرفی مقداری روغن بریزید و کره را نیز به آن اضافه کنید و شروع به سرخ کردن گوشت های گرد شده کنید.
  • گام 5بعد از سرخ شدن کامل مواد، کدو حلوایی را نیز به همراه پیاز داغ و شکر اضافه کرده و مجددا تفت دهید.(شیرینی زیاد یا کم این غذا بستگی به خودتان دارد.)
  • گام 6در این مرحله اقدام به آبکش کردن برنج کنید و مواد را در هنگام دم کردن پلو، به صورت لایه لایه در میان پلو بریزید.
  • گام 7ادویه های لازم را به برنج اضافه کرده و قابلمه را روی شعله کم قرار دهید.
  • گام 8هنگام سرو می توانید زعفران را نیز به پلو اضافه کرده و آن را سرو کرده و نوش جان کنید.
  • گام 9همچنین می توانید تخم مرغ ها را به صورت نیمرو در آورده و زمانی که غذا را کشیدید آن را روی برنج بگذارید و سرو کنید.

مواد لازم:

  • برنج : دو و نیم پیمانه
  • گوشت چرخ کرده:250 گرم
  • پیاز رنده شده: 1 عدد
  • کره: 100 گرم
  • نمک: به مقدار لازم
  • شکر: 2 قاشق سوپ خوری
  • کدوحلوایی پوست کنده : 300 تا 400 گرم
  • پیاز داغ: 3 قاشق سوپخوری
  • ادویه پلویی: 1 قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده: 1 قاشق سوپخوری
  • تخم مرغ :2 عدد( در صورت دلخواه)

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir