منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب
شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب
شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب
شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب
  • شامی کباب

توضیحات

شامی کباب از آن دسته غذاهای سنتی استان لرستان است که طرفداران زیادی دارد.کلا غذاهایی که با نان سرو می شود که در هنگام شام یا به عنوان پیش غذا و همچنین هنگام افطار خورده می شود طرفداران زیادی دارد.شامی کباب در گویش لرستانی به آن شومی کوو گفته می شود.طرز تهیه این شامی با انواع دیگر آن تفاوت چندانی ندارد اما در مواد لازم آن از رب انار و گردو استفاده می شود که همین امر باعث شده مقداری متفاوت باشد و طعم ترش و ملسی به این غذا بدهد.در قدیم هنگام طبخ این غذا از سیب زمینی استفاده نمیشده است اما امروزه در مواد لازم به چشم می خورد.از بین شامی های ایرانی شامی گیلانی شباهت زیادی به این شامی لرستان دارد.در لرستان مردم این شهر برای تهیه این غذا از سبزی های کوهی مخصوص استفاده می کنند اما چون این سبزی ها در همه جای ایران موجود نیست بهتر است از سبزی هایی که شباهت به آنها دارد استفاده شود یکی از این سبزی ها پیازچه است که دارای عطر و طعم بی نظیری ست.پیازچه در اغلب موارد برای بهبود طعم و مزه ی غذاها به کار برده می شود. اما علاوه بر این که این گیاه بسیار خوش مزه و خوش طعم است، دارای فواید تغذیه ای زیادی نیز می باشد.پیازچه برای تولید پروتئینی به نام رودوپسین مفید است چون این نوع پیاز مقدار زیادی ویتامین آ در خود دارد. رودوپسین برای شبکیه چشم جهت جذب نور بیشتر بسیار حیاتی است و در نتیجه، از شب‌کوری پیشگیری می‌کند و همچنین می‌تواند قدرت دیدتان را قوی‌تر کند. ویتامین آ موجود در پیازچه همچنین از شما در برابر اختلالات چشمی مختلف مانند آب مروارید و زخم‌های قرنیه محافظت می‌کند.پیازچه برای پیشگیری از سرطان نیز مفید خواهد بود. این به خاطر آن است که پیازچه منبع عظیمی از فلاونوئیدها دارد. ترکیب فلاونوئید با مهار آنزیمی که رادیکال‌های آزاد را در بدنمان رها می‌سازد که به DNA ما با نام زانتین اکسیداز صدماتی وارد می‌کنند، از سرطان پیشگیری می‌کند.از انواع دیگر کوکو و شامی می توان به :شامی لپه ، شامی رودباری و کوکو پیازچه اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
  • گام 2سپس سیب‌زمینی‌ها را همان طور خام ریز رنده کنید.
  • گام 3پیاز و سیب‌زمینی رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده، سبزی‌های خرد شده، یک قاشق پودر گردو، دو عدد تخم مرغ و ادویه در ظرفی بریزید و خوب هم بزنید.
  • گام 4می‌توانید مایه شامی را بوسیله دستان خود خوب ورز دهید.
  • گام 5یک قاشق آرد نیز به مواد اولیه شامی اضافه کنید و مخلوط کنید.
  • گام 6در تابه‌ای مناسب به مقدار کافی روغن ریخته تا داغ شود. سپس مقداری از مایه شامی که خوب ورز آماده و یکدست شده را به شکل دلخواه درآورده و در درون روغن سرخ کنید. بهتر است اندازه این شامی‌ها بزرگ‌تر از یک کف دست نباشد.
  • گام 7مرحله انتهایی پخت شامی کباب لرستان مربوط به سس آن است.
  • گام 8در تابه‌ای مناسب و بزرگ یک پیاز کوچک خلالی شده را سرخ کنید تا طلایی شود.
  • گام 9سپس گردوی آسیاب شده و یک قاشق آرد را به آن اضافه کنید تا کمی تفت بخورد و آرد تغییر رنگ دهد.
  • گام 10رب انار را نیز بیافزایید تا با مابقی مواد خوب مخلوط شود.
  • گام 11سپس یک لیوان آب به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت زیاد آب به جوش آید و کمی حجم آن کم شود.
  • گام 12یک لیوان دیگر آب بیافزایید و پس از قوام آمدن سس انار و گردو، شامی‌های سرخ شده را درون سس انار بگذارید و اجازه دهید تا با حرارت بسیار کم به مدت 30 الی 45 دقیقه جا بیافتد و آماده شود

مواد لازم:

  • گوشت چرخ کرده : 250 گرم
  • سیب زمینی متوسط : 4 عدد
  • تخم مرغ :1 تا 2 عدد
  • پیاز متوسط : 1عدد
  • زردچوبه : به مسزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل : به میزان لازم
  • آرد سفید یا سبوس : 2 قاشق غذاخوری
  • رب انار : 2 قاشق غذاخوری
  • مغز گردو پودر شده : 200 گرم
  • ترخون، مرزه ،پیازچه و جعفری : 3 قاشق غذاخوری

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir