منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش
  • سالاد فَتوش

توضیحات

سالاد فَتوش یکی از سالادهای معروف کشور لبنان است .این سالاد از معروفیت خاصی برخوردار است و در داخل آن از نان پیتا استفاده می شود. این سالاد ریشه عربی و ترکی دارد . این سالاد ترکیبی از سبزیجات تازه است که در آن نان سرخ شده و گاهاً مرغ پخته شده نیز در آن دیده می شود.این سالاد میتواند به عنوان یک شام سبک و یا یک پیش غذای خوشمزه مورد استفاده قرار گیرد.در این سالاد همانند سالادهای دیگر می توان مواد و سبزیجات داخل آن را بسته به فصل تغییر داد و لزومی ندارد حتما از یک سری مواد خاص استفاده شود تنها آنچه که مهم است سس استفاده شده و نان سرخ شده در آن است که آن را از بقیه سالادها متمایز کرده است.در این نوع سالاد مواد به صورت درشت خرد می شوند. به غیر از نان که در این غذا اهمیت دارد شما می توانید برای چاشنی این سالاد از سماق نیز استفاده کنید.نان پیتا ،نان صاف و گردی است که در حدود ۲۰ سانتیمتر قطر دارد. مصرف این نوع نان در مدیترانه، خاورمیانه و شمال آفریقا بسیار رواج دارد. مواد آن را آرد گندم، نمک، خمیر ترش، شکر و آب تشکیل می‌دهند. خمیر را پس از پهن کردن، مدت نسبتاً طولانی می گذارند تا ور بیاید، بعد خمیر را در داخل فر بسیار داغ قرار می دهند. داخل خمیر شروع به باد کردن می کند و به شکل پاکت در می آید. به همین علت به انگلیسی به آن pocket bread نیز گفته می‌شود. نان پیتا علاوه بر آنکه برای این سالاد کاربرد دارد خود به تنهایی می تواند نان بسیاری از غذاها از جمله انواع مواد خوراکی برای نمونه حمص (خوراک لبنانی) (غذایی از نخود)، کباب و فلافل باشد و مانند ساندویچ صرف شود. این نان تاریخ چند هزار ساله در خاورمیانه دارد و منشأ پیتزا نیز دانسته شده‌است. از انواع دیگر سالاد می توان به : سالاد یونانی ، سالاد شیرازی ، سالاد روسی و سالاد مرغ و نودل اشاره کرد.

مراحل:

  • گام 1نان پیتا را به شکل مثلث های کوچک برش بزنید و در سینی فر بچینید.
  • گام 2مقداری روغن زیتون روی تکه های نان بریزید تا روی هر تکه کمی روغن زیتون باشد.
  • گام 3فر را روی 200 درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید .
  • گام 4نان های پیتای برش خورده و به روغن زیتون آغشته شده را داخل فر روی طبقه وسط قرار دهید و 5 تا 8 دقیقه زمان دهید تا نان ها تُست و برشته شوند.
  • گام 5بین پخت نان ها را خارج کنید و برگردانید تا دو طرف نان برشته گردد.
  • گام 6نان های تست شده را کنار بگذارید تا سرد شوند و در این زمان به آماده کردن سالاد بپردازید.
  • گام 7برای سس سالاد فتوش می توانید از رب انار نیز استفاده کنید اما نسخه اصلی سس سالاد فتوش استفاده از سماق و لیموی تازه است.
  • گام 8سیر را با دستگاه خرد کننده سیر له کنید و در ظرفی بریزید ( اگر دستگاه مخصوص ندارید با چاقو سیر را ریز خرد کنید).
  • گام 9آب لیموترش ها را اضافه کنید.
  • گام 10سماق تازه و تمیز و خوش طعم را نیز اضافه نمایید.
  • گام 11مواد را به خوبی مخلوط کنید و نمک و فلفل را نیز اضافه نمایید.
  • گام 12پیازچه ها را خرد کنید و به سس اضافه نمایید.
  • گام 13دقت داشته باشید فقط ساقه های سبز پیازچه را خرد کنید و قسمت سفید آن اصلا خرد نشود.
  • گام 14جعفری را ریز خرد کنید و اضافه نمایید .
  • گام 15قاشق سوپخوری پیمانه اندازه گیری را کاملا پر کنید که میزان جعفری کم نباشد.
  • گام 16گوجه چیلی ها را از وسط نصف کنید و به مواد اضافه نمایید.
  • گام 17اگر از گوجه درشت استفاده می کنید آن را 8 قسمت کنید و هر قسمت را نصف نمایید تا تکه ها درشت نباشد و با بقیه موارد هم مزه گردد.
  • گام 18پیاز قرمز را خلالی ریز خرد کنید .
  • گام 19دقت داشته باشید اندازه برش ها در ایجاد طعمی دلپذیر در سالاد بسیار مهم است و اگر تکه های گوجه و پیاز خیلی درشت باشد طعم سالاد را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • گام 20زیتون را به دلخواه اضافه کنید اگر طعم زیتون را دوست دارید به دلخواه از زیتون سیاه یا سبز استفاده کنید و می توانید مقدار آن را کمتر نیز بریزید.
  • گام 21خیار ها را با پوست خرد کنید. سایز خیار باید متناسب با سایز دیگر سبزیجات سالاد باشد و مثلا کمی از گوجه ها بزرگتر خرد شود.
  • گام 22برگهای کاهو را تمیز بشویید و بگذاریید آب آنها کاملا برود و سپس به قطعات درشت خرد کنید.
  • گام 23ترکیبات سالاد فتوش ریز نیست و باید درشت تر از سالادهای دیگر خرد شود.
  • گام 24از برگهای تازه و خوش طعم کاهو استفاده کنید. دقت داشته باشید کاهو پیچ یا کاهوهای دیگر مناسب سالاد فتوش نیست و باید سالاد فتوش را با کاهو سنتی تهیه نمایید.
  • گام 25نان های تُست شده پیتا را نیز خرد کنید و روی کاهو ها بریزید.
  • گام 26تمام مواد سالاد را با مایه زیرین آن که ترکیبات سس بود کاملا مخلوط نمایید.
  • گام 27با دو چنگال بزرگ مواد را از زیر به رو بیاورید و مخلوط کنید و آنقدر این کار را انجام دهید تا تمام ترکیبات سالاد با هم ترکیب شده و روی تمام سبزیجات یک لایه از سس نیز نشسته باشد.
  • گام 28سالاد فتوش در اینجا آماده سرو است.

مواد لازم:

  • نان پیتا : 3 عدد
  • پیاز ریز خلالی شده : 1/2 پیمانه
  • کاهو : 1 عدد
  • زیتون نصف شده : 1/2 پیمانه
  • سیر : 1 حبه درشت
  • خیار خرد شده : 1/2 پیمانه
  • پودر سماق : 1 قاشق سوپخوری
  • سینه مرغ گریل شده : 1/2 عدد
  • لیموترش : 2 عدد پر آب و درشت
  • نمک : به مقدار لازم
  • پیازچه : 3 شاخه
  • فلفل سیاه : به مقدار لازم
  • جعفری خرد شده :1 قاشق سوپخوری پر
  • روغن زیتون : به مقدار لازم
  • گوجه چیلی خرد شده : 3/4 پیمانه
  • پنیر فتا مکعبی خرد شده : برای سرو

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir