توضیحات
سالاد تَبوله یکی دیگر از سالادهای معروف لبنان و کشورهای عربی ست که بر خلاف سالاد فَتوش که خیلی درشت باید خرد میشد ، این سالاد باید بسیار ریز تهیه شود.در این سالاد می بایست از بلغور گندم استفاده شود وتقریبا کمتر سالادیست که از این ماده در آن استفاده شود ، اما بیس این غذا با بلغور گندم وجعفری ست. اهمیت این غذا در کشور لبنان به حدی بالاست که روزی به عنوان سالاد تبوله در تقویم ملی خود دارند.بلغور عطر و طعمی همانند آجیل (مغزهای موجود در آجیل) دارد و بسیار مغذی است. این نوع از غلات کالری و چربی کمی دارد اما سرشار از پروتئین و فیبر میباشد. این امر آن را به یک غذای ایدئال برای جایگزینی غلات تصفیه شده نظیر برنج سفید ـ که دارای شاخص قند خون بالا میباشد ـ تبدیل نمودهاست. بلغور دارای خواص زیادی است که در اینجا به چند مورد از آن اشاره خواهیم کرد.افرادی که از دانههای کامل شامل بلغور گندم و سرشار از فیبر مصرف میکنند، وزن ایدهآلشان را بهتر حفظ میکنند و از لحاظ قلبی-عروقی سالمترند و حتی عمر طولانیتری دارند.بلغور حاوی مقدار مناسبی فیبر است که میتواند بخشی از نیاز روزانه بدن را تامین کند و به این ترتیب در تنظیم حرکات رودهای و سمزدایی بدن موثر است. فیبر در طول مسیر گوارش باد کرده و آب به خود جذب میکند و به همراه خود، مواد دفعی و تکههای اضافه کلسترول را خارج میکند.بلغور گندم شاخص گلیسمی پایینی دارد بهخصوص در مقایسه با کربوهیدراتهای فرآوری شده یا حتی غنی شده. چون بلغور حاوی مقدار زیادی فیبر است که روند گوارش کربوهیدرات و ترشح قند خون در رگها را کاهش میدهد. سطح PH بدن را متعادل میکند: بلغورها منابع فشردهای از فیبر هستند که از گوارش در روده کوچک فرار میکنند و در روده بزرگ تخمیر شده، زنجیرههای کوتاهی از اسیدهای چرب میسازند. این زنجیرهها به تعادل سطح PH بدن کمک میکنند و مانع از زیادی اسیدی شدن بدن به خاطر مصرف غذاهایی مثل قند، محصولات حیوانی کمکیفیت و غلات فرآوری شده میشوند. از انواع دیگر سالاد می توان به : سالاد ماکارونی ، سالاد اندونزی ، سالاد کلم و سالاد سزار اشاره کرد.