رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی
رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی
رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی
رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی
  • رول عدسی

توضیحات

رول عدسی یا یوفکا عدسی یک غذای ترکی است. در تهیه این غذا همانند سایر خوراکی های ترکی خمیر یوفکا نقش ویژه ای دارد. رول عدسی یک غذای فوق العاده سبک است که با عدس، پیاز، گوجه، فلفل دلمه ای و خمیر یوفکا تهیه می شود. پیش از پخت عدس ابتدا باید آن را آماده کنید.

عدس ها را از پوسته خارجی جدا کرده و آن ها را تمیز بشویید. می توانید آن ها را از شب قبل بخیسانید که زمان پخت زیادی را به خود اختصاص ندهند. برای پخت عدس بسته به نوع عدس مدت زمان ۱۵ تا ۳۰ دقیقه کافی است. عدس سرشار از اسید فولیک و آهن است. هر لیوان عدس ۹۰ درصد اسید فولیک مورد نیاز بدن را تامین می کند. مصرف آن به زنان باردار توصیه می شود. عدس را همراه با مرکبات و سبزیجات حاوی ویتامین C همچون گوجه فرنگی و کلم بروکلی بخورید تا آهن آن به خوبی جذب بدن شود. اگر مقدار زیادی عدس خریداری کرده اید اصلا نگران نباشید. نگهداری از آن ها بسیار راحت است. کافی است آن ها در محلی خشک و خنک نگهدارید.

برای تهیه رول عدسی از خمیر یوفکا یا فیلو نیز استفاده می شود. خمیر یوفکا در اکثر فروشگاه های ایرانی پیدا می شود. اما می توانید آن را در خانه نیز تهیه کنید. اما چون کار بسیار وقت گیر و پر دردسری است اصلا آن را توصیه نمی کنیم. از ورقه های یوفکا می توانید در تهیه انواع سمبوسه‌ها، بورک، باقلوا، تارت، پای و… استفاده کنید. قبلا در خوردنی ها روش تهیه بورک گوشت را گذاشته ایم که یکی از پرطرفدارترین اسنک های کشور ترکیه است و خواندنش خالی از لطف نیست.

اگر برای اولین بار است از خمیر یوفکا استفاده می کنید به نکات زیر توجه کنید:

۱- خمیر یوفکا بسیار نازک است و به راحتی خشک و پاره می شود. آن را در فریزر بگذارید و یک ساعت قبل از مصرف خارج کنید.

۲- اگر بسته خمیر یوفکا را باز کردید و مابقی آن را پیش از گذاشتن در فریزر در نایلون زیپ دار بگذارید یا با پلاستیک کاملا آن را بپوشانید. در صورت اینکه خمیر در فریزر هوا بخورد دیگر قابل استفاده نیست چون به راحتی خرد می شود.

۳- برای جلوگیری از شکسته شدن خمیردر فریزر آن را در نقطه ای که صاف باشد و تحت فشار نباشد، نگهداری کنید.

۴- قبل از استفاده از خمیر آن را با روغن، کره، تخم مرغ، شیر و ماست و آب به خوبی چرب و مرطوب کنید.

۵- روی رول عدسی بعد از پختن در فر پودر می شود. برای جلوگیری از این اتفاق پس از خارج کردن رول ها روی آن ها را با سلفون بپوشانید تا ترد و تازه باقی بمانند.

از دیگر پیش غذاهای موجود در خوردنی ها می توان : میگو سوخاری فرانسوی ، پنکیک گوشت ، دُیماج و نان پیاز نام برد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1در قابلمه ۱/۲ پیمانه عدس بریزید و آن را با مقداری آب به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید. می توانید از کنسرو عدس نیز استفاده کنید.
  • گام 2سپس عدس پخته شده را آبکش کنید.
  • گام 3مقداری روغن در قابلمه ریخته و با پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده تفت دهید.
  • گام 4گوجه فرنگی را خرد کرده و همراه با مواد سرخ کنید.
  • گام 5عدس آبکش شده را با مواد مخلوط کنید.
  • گام 6در آخر نمک و فلفل را هم به مواد اضافه کنید.
  • گام 7زیر گاز را خاموش کنید و به مایه اجازه بدهید خنک شود.
  • گام 8در یک کاسه ۱ پیمانه روغن زیتون را با ۲ و نیم قاشق غذاخوری آرد مخلوط کنید.
  • گام 9ورقه های یوفکا را پهن کرده و مخلوط آرد و روغن را روی آن بمالید.
  • گام 10کمی از مایه رول عدسی را روی ورقه یوفکا ریخته و رول کنید.
  • گام 11کار رول ها که تمام شد آن ها را روی سینی فر بچینید.
  • گام 12در یک کاسه تخم مرغ را با ۱ قاشق روغن مخلوط کرده و روی رول ها بمالید.
  • گام 13برای زیبایی بیشتر رول ها روی آن ها کنجد یا سیاه دانه بپاشید.
  • گام 14فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و به آن اجازه گرم شدن بدهید.
  • گام 15سینی رول عدسی را داخل فر بگذارید و بعد از ۲۵ دقیقه آن را خارج کرده و سرو کنید.

مواد لازم:

  • خمر یوفکا: 3 ورق
  • روغن: 1 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: 1عدد
  • آرد: 2 و نیم قاشق غذا خوری
  • روغن زیتون: 1 پیمانه
  • فلفل سبز: 1 عدد
  • گوجه فرنگی: 1 عدد
  • پیاز: 1 عدد متوسط
  • عدس: 1/2 پیمانه
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir