منتشر کننده

مدیر سایت خوردنی ها

0
دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ
  • دلمه کلم برگ

توضیحات

دلمه کلم برگ نوعی دلمه است که با استفاده از برگ های کلم برگ سفید تهیه می شود.دلمه انواع مختلفی دارد و با مواد مختلف تهیه می شود. دلمه کلم برگ یکی از غذاهای سنتی استان تبریز می باشد به علاوه این غذا را می توانید به عنوان یک پیش غذا در سفره تان سرو کنید. نا م دیگر این دلمه ، دلمه کلم پیچ است. این غذا یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه در میان ایرانیان و به خصوص مردم آذربایجان شرقی نیز می باشد.این غذا به دلیل موادی که در آن می رود و اینکه پخته می شود و سرخ نمی گردد به عنوان یک غذای سالم در میان پزشکان شناخته شده است که می تواند مواد مفیدی را به بدن انسان منتقل کند. این غذا را می توان یک غذای مشترک میان اقوام بالکان ، تعدادی از مردم اروپا بخصوص فنلاند و سوئد و همچنین خاورمیانه نامید. یکی از مهمترین مواد این غذا همان کلم پیچ و یا کلم برگ است که در اینجا به برخی از خواص آن اشاره می کنیم. اگر می خواهید پوست باطراوت و سیستم ایمنی قوی داشته باشید که با انواع بیماری ها مقابله کند، مصرف کلم برگ را فراموش نکنید. این گیاه سرشار از سولفور و ویتامین C است. افرادی که گیاهان چلیپایی مصرف می نمایند، احتمال ابتلاء به سرطان پروستات و سرطان ریه در آنها نسبت به افرادی که حتی از گیاهان دیگر استفاده می نمایند کاهش می یابد.آب کلم برای معالجه زخم معده بسیار موثر است. در مطالعه ای، دانشمندان تاثیر ۱ لیتر آب کلم را در درمان زخم معده به مدت ۱۰ روز مشاهده نمودند. به نظر می رسد که وجود گلوکز و آمینو اسید بالا در آب کلم دلیل درمان زخم معده می باشد.علاوه بر این برای رفع یبوست های موقتی نیز می توانید به آب کلم اعتماد کنید .پتاسیم موجود در آن، رگ های خون را باز می کند و روند خون رسانی را بهبود می بخشد. از انواع دیگر دلمه می توان به : دلمه برگ مو ، دلمه بادمجان و دلمه برگ ختمی اشاره کرد.

خرید مواد اولیه این غذا از دیجی کالا

مراحل:

  • گام 1ابتدا برگ‌های کلم را به یکی از دو روش بالا یعنی “پختن با آب و نمک یا سرکه و آبکشی” و یا “فریز‌کردن و یخ‌زدایی” آماده کرده و کنار بگذارید.
  • گام 2حال به سراغ آماده‌کردن مواد میانی دلمه بروید؛
  • گام 3لپه‌ها را که از قبل خیس کرده‌اید، با مقداری آب بپزید تا نرم شوند اما مواظب باشید له نشوند.
  • گام 4برنج معطر را نیز با مقداری آب ولرم خیس کرده و کنار بگذارید.
  • گام 5 پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کرده، با کمی روغن تفت دهید.
  • گام 6گوشت چرخ‌کرده را به پیازهای داخل تابه اضافه کرده و باهم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
  • گام 7نمک و زردچوبه نیز به مواد بالا اضافه کرده و تفت دهید و کمی صبر کنید تا آب آن کشیده شود.
  • گام 8در این مرحله برنج خیس‌شده خام، لپه پخته‌شده و سبزی دلمه خرد‌شده را به گوشت اضافه کرده و مخلوط کنید.
  • گام 9رب گوجه‌فرنگی را نیز به مواد اضافه کرده و یک استکان آب‌جوش روی مواد ریخته و اجازه دهید باهم پخته شوند.
  • گام 10مواد پخته و آماده‌شده را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شوند.
  • گام 11یک عدد بشقاب لعاب‌دار را به صورت برعکس کف قابلمه قرار دهید. این‌کار دو علت دارد: 1 دلمه‌ها به کف ظرف نمی‌چسبند. 2 دلمه‌های ته قابلمه به خاطر اضافه‌کردن چاشنی سرکه-شیره، بیش از حد نرم یا له نمی‌شوند.
  • گام 12حالا سراغ پیچیدن دلمه‌ها بروید:
  • گام 13یک عدد برگ کلم برداشته و داخل بشقاب یا سینی قرار دهید. (قسمت داخل برگ رو به خودتان باشد.)
  • گام 14به اندازه یک قاشق از مواد میانی که آماده کرده‌اید، روی برگ ریخته و برگ را به آرامی و با حوصله ببندید.
  • گام 15دلمه‌های پیچیده‌شده را یکی‌یکی کف ظرف قرار دهید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده، مقداری آب روی دلمه‌ها بریزید، به طوری‌که آب هم‌سطح دلمه‌ها شود.
  • گام 16اجازه دهید دلمه‌ها خوب پخته شده و نرم شوند.
  • گام 17در صورت تمایل در انتهای پخت دلمه کلم، یک تکه کره داخل قابلمه بیندازید تا دلمه‌ها خوش‌رنگ‌تر، براق‌تر و خوشمزه‌تر شوند.
  • گام 18برای آماده‌کردن چاشنی سرکه-شیره، سرکه و شکر را باهم خوب مخلوط کرده و وقتی شکر خوب حل شد، آن را داخل قابلمه بریزید.(حدود 15 دقیقه پس از آنکه قابلمه را روی گاز گذاشتید).
  • گام 19می‌توانید کمی نمک و 2 تا 3 قاشق رب گوجه‌فرنگی نیز در صورت تمایل به سرکه و شکر اضافه کنید اما بدون این‌ها نیز چاشنی شما خوش‌طعم خواهد بود.
  • گام 20کمی صبر کنید تا سرکه-شیره به خورد دلمه‌ها برود و بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا قبل از سرو، دلمه‌ها از حرارت بیفتد.

مواد لازم:

  • کلم برگ یا کلم پیچ (کوچک یا متوسط) : 1 عدد
  • برنج معطر : 1 پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده : 250 گرم
  • لپه : نصف پیمانه
  • پیاز : 1 عدد
  • سبزی دلمه (تره، گشنیز، جعفری، ترخون، مرزه، شوید، نعنا، پیازچه) : 1 کیلو
  • نمک : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگی یا رب انار : به میزان لازم
  • آب : به میزان لازم
  • سرکه : 1 پیمانه
  • شکر : 5 قاشق غذاخوری

دیدگاه خود را بنویسید

https://khordanihaa.ir